Nvidia satışları Asya borsalarını da vurdu, çip hisseleri havlu attı

Asya borsalarında çip hisseleri, Wall Street'te gece boyunca yaşanan Nvidia satışlarının ardından düştü.

Asya'nın yarı iletken ve ilişkili hisse senetleri, ABD'de Nvidia'nın hisse fiyatının gece boyunca sert bir şekilde düşmesinin ardından Çarşamba sabahı geriledi.

ABD'de çip üreticisi Nvidia normal işlemlerde %9' dan fazla değer kaybederek Wall Street'teki satış dalgasının ortasında yarı iletken hisselerinin düşmesine öncülük etti.

Salı günü yayınlanan ekonomik veriler ABD ekonomisinin sağlığına ilişkin endişeleri yeniden su yüzüne çıkardı Bloomberg' in şirketin antitröst soruşturmasının bir parçası olarak Adalet Bakanlığı'ndan mahkeme celbi aldığını bildirmesinin ardından Nvidia hisseleri Salı günü piyasa sonrası işlemlerde düşüşünü sürdürerek %2 geriledi.

Nvidia'nın değer zinciri Güney Kore'ye, yani bellek yongası üreticisi SK Hynix ve holding Samsung Electronics'e kadar uzanıyor. Bu nedenle Samsung hisseleri %2,6 düşerken, SK Hynix %6'dan fazla değer kaybederek daha geniş Kospi endeksini %2,5 aşağı çekti. Küçük ölçekli Kosdaq ise %3 düştü.

SK Hynix, Nvidia'ya yapay zeka yonga setlerinde kullanılan yüksek bant genişliğine sahip bellek yongaları sağlıyor. Tokyo Electron %7 düşerken, yarı iletken test ekipmanı tedarikçisi Advantest %8'den fazla değer kaybetti.

Çip tasarımcısı Arm'ın hisselerine sahip olan Japon yatırım holding şirketi SoftBank Group%6 geriledi. Sözleşmeli çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) %4,3 geriledi. TSMC, Nvidia'nın büyük dil modellerine güç veren yüksek performanslı grafik işlem birimlerini üretiyorç

Uluslararası alanda Foxconn olarak bilinen Tayvanlı Hon Hai Precision Industry %5 değer kaybetti. Bu şirketin de Nvidia ile stratejik bir ortaklığı var