Nvidia'dan rekor kapanış: Apple'ın tahtını her an devirebilir

Nvidia rekor kapanış yaptı, Apple'ı en değerli şirket olarak geride bırakabilir.

Nvidia hisseleri, Pazartesi günü şimdiye kadarki en yüksek kapanışını yaparak kendisini Apple'ı tahtından indirmenin eşiğine getirdi. Yatırımcıların mevcut ve yeni nesil yapay zeka işlemcilerine yönelik güçlü talep üzerine bahis oynamasıyla Kaliforniya merkezli şirketin hisseleri %2,4 artarak günü 138,07 dolardan tamamladı. Haziran ayında Nvidia kısa bir süre için dünyanın en değerli şirketi olmuştu. Microsoft tarafından geçildi ve teknoloji üçlüsünün piyasa değerleri birkaç aydır başa baş gidiyor.

Son kazançlar Nvidia'nın piyasa değerini 3,39 trilyon dolara yükselterek Apple'ın 3,52 trilyon dolarlık değerinin hemen altında ve Microsoft'un 3,12 trilyon dolarlık değerinin üzerinde yer aldı.

Nvidia, Alphabet, Microsoft, Amazon ve diğer büyük teknoloji şirketleri arasında gelişen yapay zeka teknolojisine hakim olma yarışında Wall Street'in en büyük kazananı oldu.

Yatırımcılar çeyrek dönem raporlama sezonuna hazırlanırken, Apple neredeyse %2 yükseldi ve Microsoft %0,7 değer kazanarak S&P 500'ün %0,8 artışla kendi rekor kapanışına ulaşmasına yardımcı oldu.

Nvidia, Apple ve Microsoft, S&P 500'ün ağırlığının yaklaşık beşte birini oluşturuyor ve bu da onlara endeksin günlük kazanç ve kayıplarında büyük bir etki sağlıyor. Nvidia'nın işlemcilerini üreten fason üretici Taiwan Semiconductor Manufacturing Co'nun (TMSC) artan talep sayesinde Perşembe günü çeyrek karında %40'lık bir sıçrama rapor etmesi bekleniyor.

LSEG verilerine göre analistler, yapay zeka veri merkezleri kurmak için yapılan harcamaların Nvidia'nın yıllık gelirinin iki kattan fazla artarak yaklaşık 126 milyar dolara ulaşmasına yardımcı olmasını bekliyor.

Nvidia'nın rallisi S&P 500'ü rekor seviyelere yükseltirken, yatırımcılar teknolojiye yapılan harcamalarda yavaşlama belirtileri ortaya çıkarsa yapay zeka konusundaki iyimserliğin buharlaşabileceğinden endişe ediyor.