Orta Doğu'da gerilim arttıkça Ethereum zayıf düşüyor

Orta Doğu'daki savaş gerilimi tırmanırsa Ethereum 2.207 dolara kadar gerileyebilir.

Ethereum (ETH), Orta Doğu'da artan savaş gerilimlerinin ardından yatırımcıların daha temkinli hale gelmesiyle Salı günü 2.595 dolarlık destek seviyesinin altında işlem görüyor.

Ethereum ve tüm kripto piyasası, Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimin ardından Salı günü düşüş trendine girdi. Ethereum, İran'ın İsrail'e füze saldırısı başlattığı haberi üzerine 3.500 $ psikolojik seviyesinin altına düştü.

Piyasa katılımcıları İsrail'den bir misilleme beklediğinden, gerilimin tırmanması halinde en iyi altcoin daha fazla düşüş görebilir. Ethereum borsa rezervleri de, yatırımcıların risk alma tutumundan daha temkinli bir yaklaşıma hızla geçmesi nedeniyle düşüşle uyumlu hale geldi. CryptoQuant'ın verilerine göre, Ethereum borsa rezervleri son 24 saat içinde 144 bin ETH'nin üzerinde artış gösterdi.

Bir kripto para biriminin spot borsa rezervindeki artış, daha yüksek satış baskısına ve daha fazla fiyat düşüşü potansiyeline işaret ediyor. Bu arada, Farside yatırımcı verilerine göre, BlackRock ETHA'nın 11 milyon dolarlık girişi Grayscale'in ETHE'sindeki 11,8 milyon dolarlık negatif akıştan ağır basamadığı için Ethereum ETF'leri Pazartesi günü 0,8 milyon dolarlık net çıkış kaydetti.

Öte yandan, Bitcoin ETF'leri 61,3 milyon dolarlık net giriş kaydetti. Ethereum ETF'leri piyasaya sürüldüğünden bu yana Bitcoin muadillerinden büyük ölçüde daha düşük performans gösterdi ve varlık yöneticisi BlackRock'ın önemli bir yöneticisi bu eğilimin devam etmesini bekliyor.

Fortune tarafından yayınlanan bir rapora göre, bir BlackRock yöneticisi ETH ETF'lerinin yüksek hacim görmediğine inanıyor çünkü bir Ethereum yatırım anlatısının birçok geleneksel yatırımcı için sindirilmesi kolay değil.