OYAK Yatırım ALBRK için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

OYAK Yatırım Albaraka (ALBRK) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

OYAK Yatırım, ALBRK-Albaraka Türk için hedef fiyatı 7,31 TL, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Albaraka'nın 2Ç24 net dönem karı 1.256mn TL (çeyreksel +%105, yıllık +%29) ile hem piyasa beklentisine (1.211mn TL) hem de bizim tahminimize (1.248mn TL) paralel gerçekleşmiştir. Katılım bankaları bu çeyrekte TCMB nezdinde tutulan zorunlu karşılıklardan nemalandırma geliri elde etmeye hak kazandı. Beklentilere paralel olarak, bu kazanç Albaraka'nın 2Ç'deki karını desteklemiştir.

Çekirdek gelirler, genişleyen çekirdek spread ve güçlü komisyonlar sayesinde bir önceki çeyreğe göre %13 arttı. Komisyonlar, artan krediler, yeni müşteri kazanımı ve ödeme sistemi katkısı sayesinde çeyreksel bazda %13 ve yıllık bazda %51 büyüme göstererek güçlü kalmaya devam etti. Faaliyet giderleri bir önceki çeyreğe göre %20 daralırken, İK ile ilgili giderlerin etkisiyle yıllık bazda %85 artmıştır.

Takipteki kredilerin karşılanma oranı %95 gibi yüksek bir seviyede sabit kalarak %1,7 olarak gerçekleşmiştir. Sonuç olarak, özkaynak kârlılığı 1Ç'deki %18 ve bir yıl önceki %42 seviyesinden 2Ç'de %34'e yükselmiştir. Albaraka 25T 0,6x F/DD ve 2,1x F/K ile işlem görürken, 25T özkaynak karlılığı tahminlerimize göre %32 seviyesindedir. Sonuçları hisse için nötr olarak değerlendiriyoruz. Hisse için 12 aylık hedef fiyatımız 7,31TL olup Endeks Üzeri Getiri tavsiyemiz bulunmaktadır.