Patron satışıyla 5 günde hisseleri eriyen şirketten (CVKMD) açıklama geldi

Ortak satışının devam ettiği CVK Maden'de (CVKMD) hisselerin son dönemde yaşadığı sert düşüşe dair açıklama geldi. 

BORSATEK.COM - CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisseleri 17 Eylül tarihinde, 547 TL'yi gördükten sonra 5 işgünün ardından bugün 302,75 TL seviyesine geriledi. Bu sert düşüş sonrası Borsa İstanbul şirketten, kamuya açıklanmamış özel bir durumu olup olmadığına dair açıklama istedi. 

Öte yandan şirketin hisselerinde şirketin hakim ortağı Hüseyin Çevik'in satışları bugün de sürdü. Hüseyin Çevik tarafından bugün yapılan açıklamada, 760 bin lot hissenin kendisi tarafından satıldığı ifade etmişti. 

Borsa İstanbul'dan bugün istenen açıklamaya cevaben CVK Maden'in açıklamasında,  "Şirketimiz payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "Olağandışı Fiyat ve Miktar Hareketleri" başlıklı 8. maddesine göre şirketimizin kamuya açıklanmamış özel bir durumu bulunmamaktadır." ifadeleri yer aldı. 

Şirketin KAP'ta yer alan açıklaması ise şöyle oldu; 

"Borsa İstanbul A.Ş.'nin 24.09.2023 tarihinde Şirketimize tebliğ edilen E-18454353-100.06-29258 sayılı yazısı ile Şirketimiz payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'ne göre, kamuya açıklanmamış özel bir durumun olup olmadığı hususunda şirketimiz tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yapılması talep edilmiştir.

Şirketimiz payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "Olağandışı Fiyat ve Miktar Hareketleri" başlıklı 8. maddesine göre şirketimizin kamuya açıklanmamış özel bir durumu bulunmamaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla"