Petrol fiyatları İran-İsrail arasındaki çatışmayı yatay seyirde bekliyor

Petrol fiyatları olası İsrail-Hizbullah ateşkesi nedeniyle düştükten sonra sabit kaldı.

Petrol fiyatları Çarşamba günü yatay seyretti. Brent ham petrol vadeli işlemleri %0,3 artışla varil başına 77,4 $ 'a yükseldi. ABD West Texas Intermediate vadeli kontratları 14 sent artışla varil başına 73,71$'a yükseldi. Fiyatlar bir önceki seansta olası bir Hizbullah-İsrail ateşkesi üzerine %4'ten fazla düşmüştü, ancak piyasalar İsrail'in İran'ın petrol altyapısına yönelik olası bir saldırısına karşı temkinli olmaya devam ediyor.

"Ortadoğu'dan gelen haberlerin 'ateşkes görüşmeleri' ile 'saldırıların daha da tırmanması' arasında gidip gelmesi yatırımcıları gerçeklikten uzaklaştırıyor. Phillip Nova kıdemli piyasa analisti Priyanka Sachdeva bir e-postada, petrol piyasalarının 'söylentiyi satın alma' ve önemli olması gereken gerçek temelleri bir kenara bırakma duyguları içinde döndüğünü söyledi.

Salı günkü satış, İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e bir füze saldırısı başlatmasının ardından başlayan ve Cuma günü bir yıldan uzun bir süredir en büyük olan haftalık %8'lik kazançla sonuçlanan bir rallinin ardından geldi.

Hizbullah yetkilileri Salı günü Lübnan'da ateşkes için Gazze'de ateşkes şartından vazgeçmiş göründü. Hizbullah'ın lider yardımcısı Naim Kasım, televizyonda yaptığı konuşmada ateşkes girişimlerini desteklediğini söyledi ve ilk kez Gazze'deki savaşın sona ermesi bir ön koşul olarak belirtilmedi.