Petrol ve Bitcoin çöküşün göstergesi mi

Bank of America Merrill Lycnh stratejistlerine göre petrol ve Bitcoin fiyatlarındaki değişim  piyasalarda bir "çöküş"yaşanması riskinin arttığına işaret ediyor.

Bank of America Merrill Lycnh stratejistlerine göre Bitcoin fiyatında yaşanan düşüş, petrol fiyatlarında gerileme ve yatırımcıların tahvillerden hisse senetlerine yönelmeleri piyasalarda bir "çöküş"yaşanması riskinin arttığına işaret ediyor.

Analistler, varlık sınıfları arasında artan oynaklık, Brent petrolünün 8 ayın en düşük seviyesine inmesi  ve Bitcoin fiyatının son 13 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ayı piyasasında daha da devam edebileceğini gösterdiğini savunuyorlar.

EPFR verilerine göre geçtiğimiz hafta hisse senedi piyasalarına 4,6 milyar dolar sermaye girişi olurken, tahvillerden 5,2 milyar dolar çıktı. Yatırım yapılabilir şirket tahvillerinden 2 milyar dolar ve yüksek getirili tahvil fonlarından 2,3 milyar dolar çıktı. 

Yatırımcılar Avrupa hisse senedi fonlarından 1,3 milyar dolar çekerken ABD hisse fonlarına 2,6 milyar dolar sermaye girişi gerçekleşti. Gelişmekte olan piyasa hisse senedi fonlarına da 1,2 milyar dolar gitti.