Piyasalarda bekleyiş sürüyor

Destek Menkul Kıymetlerin gün ortası iç ve dış piyasalara ilişkin değerlendirmeleri

Yunanistan için son 48 saat..

Dün yapılan Euro bölgesi liderler zirvesinden, Yunanistan ile yapılacak müzakerelerin sonucunda bekleme kararı çıktı. Perşembe günü tekrar toplanması beklenen Eurogroup öncesi, Avrupa liderleri Yunanistan başbakanı Alexis Tsipras’a kreditörleri tatmin edebilecek bir plan hazırlaması için son 48 saat süre tanıdılar. Yunanistan ile ilgili nihai karara saatler kala  paritedeki satış baskısının devam ettiğini gözlemliyoruz. Pivot seviyesinin 1.1355 seviyesinde bulunduğumuz gün içinde 1.1220 desteği kırıldığı taktirde 1.1150 destek noktaları test edilebilir. Sabah açıklanan Almanya ve Euro bölgesi PMI endekslerinin beklentileri karşıladığını gördük. Olumlu verilere rağmen yukarıda bahsettiğimiz Yunanistan krizi alım hareketlerinin sınırlı kalmasına sebep oluyor. Olası yükselişlerde 1.1290 ilk test edilecek nokta olabilir. Bu direnç seviyesinin üstünde ise günlük pivot seviyemiz bulunmaktadır. Ekonomik takvime baktığımızda 15:30’da ABD’den gelecek olan Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri verisi takip edilecektir.

 

 

Gün içinde gözler Merkez Bankasında olacak..

Koalisyon hükümetine ilişkin iyimser açıklamalar, piyasalar tarafından olumlu karşılamaya devam ediyor. Seçim sonrasında değer kaybı yaşayan Türk Lirası tekrar toparlanarak bu değer kaybını telafi etmiş durumda. Seçim sonrasında 2.80’li seviyeleri test eden kur şuan için 2.6500 desteğine yakın duruyor.1 aylık oynaklık endeksi ise  son dönemlerin en düşük seviyelerinde bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankası Haziran ayı Para Politikası Kurulu bugün saat 14:00’de toplanarak faiz kararını açıklayacak. Piyasalar Merkez Bankasının herhangi bir politika değişikliğine gitmesini beklemiyor. Olumlu rüzgarlar devam ettiği sürece 2.6500 desteğini kırması durumunda 2.63’lü seviyeler test edilebilir. Olası koalisyon hükümeti beklentilerinin azalması ve siyasi riskin tekrar gündeme gelmesi durumda ise alımlar 2.6860 ve 2.7060 dirençlerini gösterebilir.

 

 

 

 

Altın fiyatlarındaki düşüş sürüyor..

Altın, Yunanistan krizinde anlaşmaya varılacağı yönündeki haberlere bağlı olarak düşüş hareketine devam ediyor. Geçen hafta yapılan Fed Toplantısının ardından kazandığı değerin, 2 günlük düşüşün ardından geri verdiğini görüyoruz. Pivot seviyesinin 1189 noktasında yer aldığını gözlemlediğimiz gün içinde bu seviyenin alt tarafında işlem görmeye devam eder ise 1179 ve 1172 destek noktaları test edilebilir. Olası yükselişlerde pivot seviyesinin direnç noktası olarak görev yapacağını ve bu noktayı kırdığı taktirde 1197 seviyelerine kadar bir çıkış gözlemlenebilir. Ekonomik takvimde ise bugün 15:30’da ABD’den gelecek olan Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri takip ediliyor olacaktır.

 

 

 

Petrol stok verilerini bekliyor..

Petrol bu akşam saat 23:30’da gelecek olan ABD haftalık ham petrol stokları verisinde, stokların azalmaya gitmesi beklentisi ile 60 doların hemen üzerinde fiyat hareketine devam ediyor. Küresel arz fazlasının petrol fiyatları üzerindeki baskının stoklar azalmaya devam ettiği sürece hafifte olsa kalktığını gözlemliyoruz. Veri sonrasında stoklardaki azalma beklentilerinden daha fazla olması durumunda çıkış hareketi 60.60 ve 61.40 dirençlerini çalıştırabilir. Olası düşüşlerde ise 59.40 ve 58.70 destek noktaları test edilebilir.

 

 

 

Ahmet Mergen Brent Petrol Analizi..

Kısa vadede yaklaşık olarak “61.00-66.00″ bandında dolaşıyor denilebilir. Destek “62.33″ de. Altına inmediği sürece yukarı yönde hamle ile çanak ( sarı renkli alan ) tamamlama çabası içinde yeniden “66.00″ civarına gider mi diye izlenebilir. Stop loss “62.00″ in altı olarak düşünülebilir. Dirençler “63.72″, “65.44″ ve “66.33″ de..”62.00″ in altına gidildiğinde aşağı tarafta  “61.00″ seviyesine gelebilir ilk etapta..

 

 

Aşağıda ise EURUSD, USDTRY, ALTIN fiyatlarında önümüzdeki dönemlerdeki fiyat aralık tahminlerini bulabilirsiniz.