QNB Finansinvest, BOBET-Boğaziçi Beton için hedef fiyatını 57,41 TL'den 41,55 TL'ye düşürdü, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:
Boğaziçi Beton'un Outperform notunu revize edilmiş 12 aylık hedef fiyat olan 41,55 TL/hisse (Önceki: 57,41 TL) ile %56 artış potansiyeli ile yineliyoruz. Önümüzdeki döneme ilişkin enflasyon muhasebesi uygulamasının ardından hem enflasyon tahminlerimizi hem de tahminlerimizi revize ettik. Beton satış fiyatları 1Ç24'te nispeten istikrarlı seyrederken, brüt ve FAVÖK marjları sırasıyla 554 baz puan ve 524 baz puan düştü. İlk çeyrekteki düşük sezonsallığın yanı sıra, özellikle konut projelerinde inşaat faaliyetlerinin zayıf olması nedeniyle beton fiyatları da artan rekabet nedeniyle 1Ç24'te istikrarlı kaldı.
İkinci çeyrekte beton satış hacminde 2Ç23'te de görüldüğü gibi bir düşüş beklesek de, altyapı projelerine olan riskin artmasıyla birlikte güçlü bekleyen siparişler sayesinde 2Y24'te satış hacminde %14 HoH iyileşme bekliyoruz.
Yılın geri kalanına ilişkin muhafazakar istikrarlı marj öngörümüzle, 2024 tahminlerimiz, 2024 yılı için geçmiş ortalaması olan 6,2x'e kıyasla 3,8x FD/FAVÖK öngörüyor. 2025 için yalnızca küçük bir hacim büyümesi öngörüsüyle, FD/FAVÖK çarpanımız 2,6 katına ulaşıyor. Şirketin 2024 sonu itibarıyla hesapladığı 1,5 milyar TL net nakit pozisyonuyla sağlam bilançosunda kaydettiği parasal kayıplara rağmen, 2024F F/K çarpanı olan 7,8x emsallerine göre %32'lik bir indirime işaret ediyor.
Boğaziçi Beton, zayıf sektör görünümüne rağmen, altyapı projelerine yoğunlaşan, bekleyen siparişlerin görece yüksek seviyesi sayesinde, hacimsel olarak ekonomik yavaşlamalara karşı dayanıklılığını artırdı. Yüksek iskontolu değerlemesi ve sağlam bilançosu ile hisse senedi için Outperform notumuzu koruyoruz ve mevcut iskontolu seviyelerin önümüzdeki dönemde sektörün canlanmasında rol oynamak isteyen yatırımcılar için son derece cazip olduğunu düşünüyoruz.
Marjlar dibe vurdu ve hacim büyümesi 2. yarıda sağlıklı görünüyor: Yurt içi pazardaki zayıf talep dinamiklerine rağmen Boğaziçi Beton'un satış hacmi 1Ç24'te 1Ç23'e kıyasla neredeyse sabit kaldı. Ancak hammadde ve üretim maliyetlerinin artan birim satış fiyatlarını aşması nedeniyle brüt kar marjı 1Ç24'te %5,5 oranında daraldı.
Yılın geri kalan kısmında, şirketin bekleyen beton siparişi 4 milyon m3'ün üzerinde olmasına rağmen, yavaşlayan inşaat faaliyetleri ve inşaat malzemesi segmentindeki yoğun rekabet nedeniyle ihtiyatlı bir şekilde 3,6 milyon m3 beton satışı varsayıyoruz ve 2Y24 için sağlıklı bir büyüme öngörüyoruz. Satış hacminde %14 HoH iyileşmesi. Beton fiyatlarının 2Ç24'te toparlanmaya başladığını düşünüyoruz, bu da artan maliyetlerden kaynaklanan baskıyı kısmen telafi edecek, ancak marjların yılın geri kalanında mevcut seviyelerinde kalacağını varsaydık, bu da reel anlamda neredeyse istikrarlı FAVÖK üretimi anlamına geliyor.