Nisan ayına ilişkin sağlıklı bir ABD istihdam raporu, işgücü piyasasının gücü Fed'i faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutmaya zorlayabilecek olsa da, Cuma günü petrolün yaklaşık %4 oranında yükselmesine yardımcı oldu.
Brent ham petrolü TSİ 1330'da 2,05$ ya da %2,7 artışla varil başına 77,35$ oldu. ABD West Texas Intermediate (WTI) ham petrolü de 2,05 $ veya %2,9 değer kazanarak 73,39 $'a yükseldi.
CMC Markets analisti Tina Teng, "Petrolün toparlanması, ABD'nin yakın bir ekonomik durgunluğa ilişkin endişeleri azaltan güçlü istihdam verileri bildirmesinin ardından geçen Cuma günü Wall Street'te enerji hisselerinin geri dönüşünü takip ediyor" dedi.
Brent geçen haftayı yaklaşık %5,3'lük bir düşüşle tamamlarken, ABD ham petrolü Cuma günkü toparlanmanın ardından bile %7,1 oranında düştü. Her iki gösterge de Kasım ayından bu yana ilk kez üç hafta üst üste düşüş gösterdi.
Saxo Bank'ta emtia stratejisi başkanı olan Ole Hansen, petrolün son düşüşünün aşırı göründüğünü söyledi.
Hansen ayrıca "Brent'in Mart ayının en düşük seviyesinden önce destek bulmayı başarması ile birleşen aşırı satım piyasası durumu, yakın zamanda kurulan açığa satıcıları teminat aramaya zorladı ve potansiyel olarak son satışların aşırıya kaçtığını vurguladı" dedi.
Goldman Sachs analistleri Cumartesi günü yaptıkları açıklamada, yakın vadeli talep ve yüksek arz konusundaki endişelerin "abartılı" olduğunu söyledi.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) bazı üyeleri ve müttefikleri tarafından OPEC+ olarak adlandırılan gönüllü üretim kesintileri turu bu ay başlıyor ve grup bir sonraki toplantısını 4 Haziran'da gerçekleştiriyor.
Ondan önce, Çarşamba günü ABD'nin Nisan ayı tüketici fiyat enflasyonu rakamları odak noktası olacak ve Fed'in gelecekteki faiz oranı kararlarına ilişkin duruşunu potansiyel olarak etkileyecek.
OPEC'in son aylık petrol piyasası raporu Perşembe günü açıklanacak ve arz ve talep görünümüne ilişkin güncel bilgiler sunacak.