Ripple'a XRP satışı yaptığı gerekçesiyle 125 milyon dolar ceza

Ripple'ın XRP tokenlerini uygunsuz şekilde sattığı için 125 milyon dolar ceza ödemesine karar verildi.

Mahkemeye sunulan bir dosyaya göre, Ripple Labs, kripto para birimi XRP'yi usulsüzce sattığı suçlamasıyla Manhattan mahkemesi hakimi tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaklaşık 125 milyon dolar ceza ödemeye karar verildi.

Baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty'nin Mart ayında yaptığı açıklamaya göre SEC, Ripple Labs'a karşı açtığı davada toplam 2 milyar dolarlık para cezası ve ceza talep ediyordu. Bu ceza, söz konusu miktarın yalnızca bir kısmını karşılayacak.

SEC daha önce Ripple CEO'su Brad Garlinghouse ve kurucu ortağı Chris Larsen'e 2020 yılında dava açmış ve onları XRP satarak kayıtsız bir menkul kıymet arzında yasadışı olarak 1,3 milyar dolardan fazla para toplamakla suçlamıştı.

SEC, Garlinghouse ve Larsen'e karşı kalan iddialarını Ekim ayında düşürdü. Dava, SEC'in kripto para alanında açtığı en büyük davalardan biri olduğu için oldukça yakından takip ediliyordu.

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse X'te yayınlanan bir yazıda "Mahkemenin kararına saygı duyuyoruz ve şirketimizi büyütmeye devam etmek için artık her şeyi net görüyoruz" dedi.