Sabıkalı borsacıların halka arz ettiği hissede (CEMZY) "taahhüt" bitti, satışlar artıyor

Borsa İstanhbul'daki son halka arzlardan Cem Zeytincilik'te "fiyat istikrar taahhütü"nün bitmesi ile satışlar artmaya başladı

BORSATEK.COM - Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) incelemelerinde defalarca usulsüz işlemleri ile yakalanan ve bu nedenle ceza alan Okullu kardeşlerin şirketi Cem Zeytincilik'in halka arzında, aracı kurumun verdiği "fiyat istikrar taahhhütü" bitmesi ile satışlar artmaya başladı.

Cem ve Cengiz Okullu kardeşlere ait şirketin halka arzında 15.30 TL fiyattan talep toplama 29 Ağustos ile 2-3 Eylül'de, gruba yakınlığı ile bilinen Bulls Yatırım tarafından yapılmış ve hisseler 9 Eylül'de Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. 

CEMZY hisseleri fiyat grafiği

Bulls Yatırım, bugün KAP'a gönderdiği bildirimde, 15 günlük "fiyat istikrarı tahhütü"nün dün son erdiğini ve 15 günlük süre içinde fiyat istikrarı işlemi gerçekleştirilmediğini açıkladı. Fiyat istikrarının bitmesi ile, daha önce halka arz fiyatının altına düşen hisselerde satışların hızlanması ile birlikte kayıp da artmaya başladı. 

>>>BORSATEK YAZMIŞTI: SPK'nın sabıkalı borsacısı ikinci şirketini #CEMZY halka arz ediyor

BORSATEK HALKA ARZ ÖNCESİ OLACAKLARI YAZMIŞTI

Borsatek, sabıkalı borsacıların halka arzında olacakları bire bir aynen yazmıştı. Talep toplama devam ederken yayınlanan yazıda, sabıkalı kardeşlerin ilk halka arz ettikleri (ADGYO) şirketin hisselerini alanların ciddi zarar ettiğine dikkat çekilmişti.

Yazıda, CEMZY hisselerinin işlem görmeye başlamasıyla sert yükseliş gösterebileceği, ancak daha sonra, kurumsalların satış geçmesi ile hisselerin kısa sürede halka arz fiyatının altına gerileyeceğinin borsada konuşulduğu belirtilmişti. 15.30 TL'den talep toplanan hisselerin bugün 14.55 TL'ye gerilemesi adeta yazının ispatı gibi oldu.

Halka arzın sorunsuz tamamlanması için medya planlaması yapan şirketin SPK'nın peşinden koştuğu çok takipçili sosyal medya hesaplarına ciddi paralar ödediği belirtilen yazının ilgili kısmı şöyleydi: