Saldırı sonrası Elon Musk Donald Trump'ı desteklediğini resmen açıkladı

ABD başkan adayı Donald Trump'ın suikast girişimine uğraması sonrası Cumhuriyetçilere yakın duran Elon Musk safını netleştirdi ve Donald Trump'a olan desteğini açıkça dile getirdi.

Tesla'nın milyarder CEO'su Elon Musk, ABD başkanlık yarışında ilk kez Donald Trump'ı kamuoyu önünde destekledi ve Cumhuriyetçi eski başkanı "sert" olarak nitelendirdi.

Dünyanın en zengin kişisi olan Musk, destek mesajını Trump'ın Cumartesi günü Pennsylvania'daki mitinginde birden fazla silah sesi duyulmasının ardından yumruğunu sıkan ve yüzü kanlar içinde olan Trump'ın bir videosuyla birlikte paylaştı.

Musk'ın sağcı siyasete kayışını pekiştiren bu paylaşım, Trump'a 5 Kasım'daki seçimlerde Beyaz Saray'a geri dönme arayışında yüksek profilli bir destekçi kazandırdı.

Musk, sosyal medya platformu X'te "Başkan Trump'ı tamamen destekliyorum ve hızlı bir şekilde iyileşmesini umuyorum" diye yazdı ve Trump'ın bir fotoğrafını paylaşarak şunları yazdı: "Amerika'nın bu kadar sert bir adayı en son Theodore Roosevelt olmuştu"