Seğmen Kardeşler (SEGMN) Gıda'da kapasite artırım kararı 

Seğmen Kardeşler (SEGMN) Meyve ve Sebze İşleme ile Soğuk Hava Tesislerinde kapasite artırım kararı aldı. 

Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş. dondurulmuş ürün çeşitliliğini artırmak ve pazar fırsatlarını genişletmek amacıyla Afyon'da bulunan Meyve ve Sebze İşleme ile Soğuk Hava Tesisimizde kapasite artırımı kararı aldı. Şirket böylece meyve ve sebze işleme kapasitesini 2,7 katına çıkaracak ve soğuk hava depolama kapasitesinde de artış sağlayacak. 

Söz konusu yatırımların maliyetinin yaklaşık 43.719.000,00 TL tutarında olması ve 2024'ün son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Şirket bu yatırımları için yatırım teşvik belgesine başvurulacağını da duyurdu.  

Seğmen Kardeşler Gıda'nın KAP'ta yer alan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 

"Şirketimiz dondurulmuş ürün çeşitliliğini artırmak ve pazar fırsatlarını genişletmek amacıyla Afyon'da bulunan Meyve ve Sebze İşleme ile Soğuk Hava Tesisimizde kapasite artırımı kararı vermiştir. 

Bu yatırımla birlikte meyve ve sebze işleme kapasitesinin 2,7  katına çıkması planlanmaktadır. Ayrıca soğuk hava depolama kapasitesinde de artış sağlanacaktır. 

Söz konusu yatırımların maliyetinin yaklaşık 43.719.000,00 TL tutarında olması ve 2024'ün son çeyreğinde tamamlanması planlanmaktadır. 

Yapılacak olan yatırımlar ile ilgili Yatırım Teşvik Belgesi süreci tamamlanmış olup, alımlar Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında yapılacaktır. 

Yatırımla ilgili gelişme oldukça açıklamalar yapılacaktır.

Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygılarımızla duyurulur."