Şeker Yatırım Kardemir D'yi (KRDMD) model portföyünden çıkardı

Şeker Yatırım yayınladığı son raporunda Kardemir D'yi model portföyünden çıkardığını duyurdu.

Şeker Yatırım Kardemir D'yi model portföyünden çıkardı ve raporda şu satırlara yer verdi:

Kısa vadeli beklentilerin gerçekleşmesi ile Temmuz ayında başladığı düzeltme sürecini Ağustos ayı başında Global piyasalarda yaşanan dalgalanma ile hızlandıran Borsa İstanbul, ayın geri kalanında dengelenme çabası içerisinde yatay bir seyir izledi. Ay sonunda gelen tepki alımları ile toparlanma çabasında olan BIST 100 Endeksi ayı %7,57 kayıp ile 9.833,22 puandan tamamladı. Sınai endeks ayı %7,93 düşüşle tamamlarken Bankacılık Endeksi’ndeki düşüş %6,01 ile daha sınırlı gerçekleşti.

➢ Temmuz ayının son çeyreğini ve Ağustos ayında bir düzeltme sürecinde geçiren Borsa İstanbul’un, Ağustos verisi ile belirginleşecek enflasyondaki yavaşlamanın sonraki aylarda TCMB’nin önemle vurguladığı aylık %1.5
seviyelerinin altına gerilemesi ile Ekim-Kasım gibi faiz indirimlerinin başlayabileceği ihtimalinin piyasada kaybolan momentumunun tekrar kazanılmasına yardımcı olmasını bekliyoruz. Global piyasada büyük merkez bankalarının faiz indirim sürecine girmiş olmaları ile artan risk iştahı ve başta Fitch olmak üzere kredi derecelendirme kuruluşlarında gelecek pozitif not değerlendirmelerinin de bu momentum artışını desteklemesini bekliyoruz.

➢ Bu beklentiler doğrultusunda makroekonomik görünümde dengelenmenin devam edeceği ve yabancı sermaye girişinin artacağına ilişkin beklentilerle düşüşlerin orta ve uzun vadeli alım fırsatı olarak değerlendirilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz.

➢ Bu değerlendirmeler ışığında BIST 100 Endeksi için 12 aylık 13.000 puan olan hedefimizi ve hedef değerimizin cari endekse göre %32 getiri potansiyeli taşıması nedeniyle AL önerimizi koruyoruz. MSCI Turkey endeksi 2024T 6.58x ve 1.07x F/K ve PD/DD oranları ile EM MSCI endeksine göre 50% ve 34% iskontolu işlem görmektedir.

➢ Bu ay KRDMD’yi model portföyümüzden çıkarıyoruz.