Shell Singapurlu Pavilion Energy'yi satın alıyor

Enerji devi Shell, Singapur merkezli Pavilion Energy'i satın alıyor. Alım sürecinin 2025 yılının ilk çeyreğine kadar tamamlanması bekleniyor.

Shell, petrol devinin sektördeki faaliyetlerini güçlendirecek bir anlaşmayla sıvılaştırılmış doğal gaz tüccarı Pavilion Energy Pte'yi satın almayı kabul etti.

Singapurlu firmadan yapılan açıklamaya göre, işlem Shell'in Pavilion'un tüm hisselerini Singapurlu devlet yatırım şirketi Temasek Holdings Pte'den satın almasını içerecek. İşlemin 2025 yılının ilk çeyreğine kadar tamamlanmasını bekleyen Temasek, finansal detayları açıklamadı.

Temasek'in bir birimi olan Pavilion, yılda yaklaşık 6,5 milyon tonluk uzun vadeli sözleşmelerden oluşan bir portföy ile Asya ve Avrupa'da LNG ticareti ve sevkiyatı yapıyor. Firmanın ayrıca yakıtı Singapur'a ithal etme lisansı ve İspanya ve Birleşik Krallık'taki alım terminallerine erişimi var.

Bloomberg Intelligence'a göre Shell, dünya çapındaki talebin neredeyse beşte birini karşılayarak enerji devleri arasında en büyük gaz sıvılaştırma ve pazarlama portföyüne sahip. Şirket, dünya daha kirli fosil yakıtlardan uzaklaştıkça küresel LNG talebinin 2040 yılına kadar %50'den fazla artacağını öngörüyor.

Satış kapsamında Temasek, Endonezya'daki Güney Sumatra'dan boru gazı ithal eden Gas Supply Pte'nin yanı sıra Pavilion'un Tanzanya'daki gaz bloklarındaki payını da elinde tutacak.