Türkiye Sigorta Birliği’ne (TSB) yeniden başkan seçilen Çağlar, hükümetin OVP’deki hedefi doğrultusunda ilk etapta sigortanın finansal sektör içindeki payının 5 yılda yüzde 4’ten 10’a çıkarılacağını söyledi. Sigortanın aktif büyüklüğü böylece 144 milyar liradan 300 milyar liraya ulaşacak.
Gazete Habertürk’ten Rahim Ak'a konuşan Çağlar, “Hükümetin açtığı yoldan hızla ilerleyerek 5 yılda farkındalık yaratarak büyümeye odaklanacağız” dedi.
BİRLİKTE BAŞKANLIK ANLAYIŞI VAR
Çağlar öncelikle ele alınacak sorunların ise trafik sigortasında var olan tavan fiyat uygulaması ve Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) büyütülmesi olduğunu dile getirdi. BES’in Türkiye ekonomisinin olmazsa olmazları arasına girdiğini kaydeden Çağlar, sigortacılığın büyümesi için sigorta bilincini artırmaya dönük çalışmaların da devam edeceğini belirtti. Çağlar, “Özellikle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Milli Eğitim Bakanlığı ile finansal okuryazarlığın geliştirilmesi için ortak çalışmaya devam edeceğiz. Bütün çabalarımızı sektörün 63 paydaşı ve bu şirketlerin çalışanları ile birlikte yaptık. Bundan sonra da gerçekleştireceğiz. Birlik’e birlikte başkanlık edeceğiz” diye konuştu.
TRAFİĞE KÖKTEN ÇÖZÜM
Çağlar, trafik sigortasında kökten çözüm için trafik kazalarının azaltılması amacıyla İçişleri Bakanlığı ile yakın çalışmaya başladıklarını, sorunun memleket meselesi olması dolayısıyla bu çalışmaların önümüzdeki dönemde hızlanarak süreceğini dile getirdi.
58 OYUN 57’SİNİ ALDI
Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’nin Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Eureko Sigorta Genel Müdürü Can Akın Çağlar, 58 geçerli oyun 57’sini alarak rekor sayılabilecek bir oyla yeniden başkan seçildi.
YARGI İLE YAKIN ÇALIŞMA SORUN ÇÖZDÜ
1 yıl önce birlik başkanlığına seçilen Çağlar 1 yıllık icraat döneminde sigortacılar ile kamunun yakın işbirliğini geliştirmeyi hedeflediklerini böylece iletişimsizlik kaynaklı birçok sorunun çözüldüğünü ifade etti. Özellikle Hazine Müsteşarlığı ile sık sık toplantılar düzenleyerek sorunları tespit etme ve çözümü çabasına girdiklerini hatırlatan Çağlar, şunları kaydetti: “Kamunun diğer kesimleri örneğin Rekabet Kurulu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu ile diyaloglar geliştirmek yol haritamızın mihenk taşlarındandı. Daha da önemlisi yargı ile kanun ve uygulamaların tüm olaylar için aynı kararın verilmesi yani yeknesaklık olmasını sağlamak en önemli sorunumuzdu. Yargıtay başta olmak üzere yüzlerce yargıç ile teknik çalışmalar yaptık. Otorite ve kamu ile yakın işbirliği içinde sorunlarımızı masaya yatırdık” dedi.