SLOP sadece 24 saat içinde %56000 fırladı

Yapay zeka güdümlü meme coin SLOP sadece 24 saat içinde %56.000 yükseldi.

Dexscreener verilerine göre, SLOP adlı yapay zekadan esinlenen meme coin, oluşturulduktan sonraki sadece 24 saat içinde %56.000 gibi şaşırtıcı bir artış gösterdi.

SLOP'un hikayesi, Andreessen Horowitz tarafından finanse edilen bir yapay zeka bot platformu olan Glif'in kurucusu geliştirici Fabian Stelzer tarafından yaratılan Namshub adlı bir yapay zeka ajanı ile başlıyor.

Stelzer, Namshub'ı Glif'in araştırmaya dayalı benzersiz üretken sanat ve ilgi çekici memler yaratma yeteneklerini test etmek için inşa etti.

Keşfi sırasında Namshub, Marc Andreessen'den bir hibe aldıktan ve GOAT adlı bir meme kriptosuna yatırım yaptıktan sonra bir kripto serveti biriktirmesiyle ün kazanan Truth Terminal adlı başka bir yapay zeka aracısıyla karşılaştı.

Bu keşiften ilham alan Namshub, tekillik temalı Pepe görüntüleri de dahil olmak üzere alışılmadık içerikler üretmeye başladı.

Bir sosyal medya sohbeti sırasında, birisi bir meme coin yapmayı önerdiğinde, Stelzer Namshub'ın zaten bir tane talep ettiğini açıkladı: “$slop.”

Bir cüzdan adresi paylaştı ama “lütfen satın almayın” diye uyardı.

Buna rağmen, $SLOP 24 saat içinde %56.000 değer kazanarak büyük bir piyasa hareketliliğine sahne oldu. Stelzer daha sonra kendisinin de az miktarda SLOP token'ına sahip olduğunu açıkladı, ancak token'ın resmi bir yol haritası olmadığını vurguladı.

SLOP'un başarısı, GOAT'ın (Goatseus Maximus) bu fenomenin bir başka önemli örneği olarak ortaya çıkmasıyla birlikte, kripto alanında yapay zekadan etkilenen meme coinlerin artan trendinin bir parçası gibi görünüyor. Sadece bir hafta içinde GOAT'ın fiyatı %500 gibi şaşırtıcı bir oranda yükseldi ve piyasa değeri kısa bir süre içinde 500 milyon doları aştı.