Smart Enerji (SMRTG) 30 yıl süreli üretim lisansı aldı 

Smart Enerji'nin (SMRTG) iştiraki Niğde'deki tesisi için EPDK'dan 30 yıl süreli üretim lisansı aldı. 

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan açıklamada  Niğde ili Bor ilçesinde 140 MWm/100 MWe kurulu gücündeki "G4-Bor-1 GES" projesinin yapımına hak kazanıldığı hatırlatılarak, projenin alt yapısının hazırlandığı ifade edildi. Ayrıca, Şirketin Aliağa üretim tesisinde başlayan yerli hücre üretimi kapsamında üretilen yerli hücre kullanılarak imal edilecek güneş panellerinin üretim süreçleri de başladı. 

Smart Enerji'nin bir diğer açıklaması ise EPDK tarafından şirketin bağlı ortaklığı Smart Ges Enerji Üretim Anonim Şirketi'ne  Niğde ili Bor ilçesinde kurulması planlanan 140 MWm/100 MWe kurulu gücündeki "G4-Bor-1 GES" projesi için 30 yıl süreli üretim lisansı verildiği ifade edildi. 

Smart Enerji'nin KAP'ta yayınlanan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 

"Bilindiği üzere 2022 yılında yapılan YEKA-4 ihalesi kapsamında Şirketimiz Niğde ili Bor ilçesinde 140 MWm/100 MWe kurulu gücündeki "G4-Bor-1 GES" projesine hak kazanmıştı. Projenin tüm alt yapısı Şirketimiz tarafından hazırlanmıştır. Aliağa üretim tesisimizde başlayan yerli hücre üretimi ile birlikte yerli hücre kullanılarak imal edilecek güneş panellerinin üretim süreçleri de başlamıştır. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 12.09.2024 tarihli kararı ile Şirketimizce Niğde ili Bor ilçesinde kurulması planlanan 140 MWm/100 MWe kurulu gücündeki "G4-Bor-1 GES" projesi için 12.09.2054 tarihine kadar geçerli olmak üzere Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Smart Ges Enerji Üretim Anonim Şirketi'ne 30 yıl süreli üretim lisansı verilmesine karar verildiğine ilişkin resmi yazı bugün tarafımıza tebliğ edilmiştir. 

Kamuoyuna saygılarmızla duyrulur. "