Söktaş Tekstil (SKTAS) Aydın'daki çiftliğini Kahve Dünyası'nın sahibine sattı

Söktaş Tekstil, halka arz edemediği Aydın Germencik'teki Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi'ni sattığını açıkladı

TÜSİAD eski başkanı Muharrem Kayhan ve ailesi tarafından "bir gün kıtlık olursa bütün ailenin gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla 2005'te kurulan" Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş, Kahve Dünyası'na satıldı. 

Efeler Çiftliği'nin halka arzı 2022'de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından uygun bulunmamış Söktaş o tarihte yaptığı açıklamada halka arzı ilerleyen tarihte yeniden gündemlerine alacaklarını duyurmuştu.

Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret'in %100 bağlı ortaklığı olan Efeler Çiftliği'nin satışı ile ilgili görüşmelerin yürütüldüğü daha önce KAP'a bildirilmişti. Bugün KAP'a gönderilen açıklamada satışın 17.5 milyon dolara Altınmarka Gıda'ya yapıldığı belirtildi.

Dünyanın 6'ıncı, Türkiye'nin ise en büyük kakao üreticisi olan Altınmarka Gıda, Kahve Dünyası'nın da sahibi

SKTAS'ın KAP'a gönderdiği konu ile ilgili açıklama şöyle:

Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş.'nin paylarının yurtiçinde yerleşik bir Şirket'e satışına ilişkin olarak görüşmelere başlandığını 08.10.2024 tarihinde duyurmuştuk.

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun bugün (17.10.2024) aldığı kararla; Şirketimizin Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi'nde sahip olduğu payların tamamının toplam 17.500.000 (on yedi milyon beş yüz bin) ABD Doları tutarındaki satış bedeli karşılığında, tüm hak ve yükümlülükleri ile birlikte satılarak devredilmesi amacıyla Altınmarka Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi ve Şirketimiz arasında temel hükümleri içeren bağlayıcı olmayan bir Ön Sözleşme imzalanmasına ve Ön Sözleşme'nin akdedilmesinden sonra söz konusu pay devri işlemi ile ilgili detaylı çalışmaların yapılmasına ve nihai sözleşmelerin hazırlanmasına başlanmasına karar vermiştir.

Söz konusu satış işlemine ilişkin bağlayıcı olan satış sözleşmesi; yukarıda da bahsedildiği üzere pay devri işlemi ile ilgili detaylı çalışmaların tamamlanması sonrasında imzalanacaktır.

Konuyla ilgili önemli gelişme olması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'ne göre gerekli açıklamalar yapılacaktır. "