Son iki halka arz CEMZY ve OZADT hisselerinde sert düşüş başladı

Borsa İstanbul'daki halka arzlarda her halka arzda tekrarlanan bugün de yaşandı

Borsa İstanbul'un son iki halka arzında beklendiği gibi oldu ve yüksek işlem hacmi ile fiyatta sert düşüş bugün başladı. Borsa İstanbul'da 

Özata Denizcilik San. ve Tic. A.Ş. (OZATD) halkı arzı için 27-29 Ağustos, Cem Zeytin (CEMZY) halka arzı için 29 Ağustos, 2-3 Eylül tarihlerinde talep toplanmıştı.

105 TL'den talep toplanan ve 5 Eylül'de Borsa istahnbul'da işlem görmeye başlayan OZATD hisseleri 5 işlem günü tavan fiyattan kapanış yapmıştı. Dün 168.90 TL'den kapanış yapan OZATD hisseleri bugün açılış sonrası 185.70 TL'yi gördükten sonra artan satışlarla hızla gerilemeye başladı ve 152.10 TL'ye kadar geriledi. Tavan fiyattan 623 bin lot işlem yapılan hissenin fiyatı bu seviyeden yaklaşık yüzde 19 gerilemiş durumda.OZATD hisseleri TSI 14:00 itibarıyla 6.3 milyar TL ile Borsa İstanbul'da en çok işlem yapılan hisse durumunda. İşlem hacminde ikinci sırada olan THYAO hisselerinde ise aynı saatte 3.8 milyar TL'lik işlem gerçekleşti. Satışların devam etmesi durumunda OZATD hisselerinin de CEMZY hisseleri gibi taban olması bekleniyor.

Borsa sabıkalısının hissesi daha erken çöktü

Borsa İstanbul'un son halka arzı olan ve 9 Eylül'de işlem görmeye başlayan Cem Zeytin (CEMZY) hisseleri ise bugün açılışla birlikte yüzde 9.97 taban oldu. İki kardeşin sahibi olduğu ve geçmişte Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından defalarca ceza uygulanan CEMZY hisselerinin talep toplama döneminde, sosyal medyadan pazarlamasının yapıldığı ve benzeri çok sayıda iddia ileri sürülmüştü. 9 Eylül'de 15,30 TL'den borsada işlem görmeye başlayan CEMZY hisseleri üç işlem günü tavan yaparak dün 20,56 TL'den kapandıktan sonra bugün sert bir düşüş yaşadı. 

Brüt halka arz gelirinin yüzde 20'si ile 15 gün fiyat istikrarı taahhhütü bulunan hissede, satış baskısının yarın da devam edebileceği konuşuluyor.