Sönmez Pamuklu (SNPAM) Kar payı dağıtacak mı? 

Sönmez Pamuklu (SNPAM) Genel Kurulu bugün yapılan toplantısında, 2023 yılı karından pay dağıtılıp dağıtılmaması konusunu ele aldı.

Sönmez Pamuklu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınladığı açıklamasında, şirketin 2023 yılını Yasal Kayıtlara göre karla tamamlamasına karşın, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yayınlanan TMS/TFRS'ye uygun olarak hazırlanan bilançolarında zarar olması nedeniyle kâr payı dağıtılmamasına ve gerekli yasal yedekler ayrıldıktan sonra dağıtılmayan karın olağanüstü yedekler olarak ayrılmasına, oy birliğiyle karar verildiği ifade edildi. 

Şirketin KAP'ta yayınlanan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 

"Şirketimizin 1 Ocak 2023 – 31 Aralık 2023 hesap dönemine ait, Sermaye Piyasası Mevzuatı gereğince, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yayınlanan TMS/TFRS'ye uygun olarak hazırlanan ve CROWE OLGU BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. tarafından bağımsız denetimden geçmiş olan finansal tablolarına göre 1.443.667 TL dönem zararı (Yasal Kayıtlara göre 30.106.919,32 TL kar) olduğundan kâr payı dağıtılmamasına ve gerekli yasal yedekler ayrıldıktan sonra dağıtılmayan karın olağanüstü yedekler olarak ayrılmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir."