Bir şirket yöneticisi, Sony Group'un teknolojisinin gücüne dayanarak, pazarda çok iyi bir büyüme kaydettiği sanal prodüksiyon işine odaklanmayı artırdığını söyledi.
Film yapımcıları ve yayıncılara sanal prodüksiyon tesisleri sunan bu işletme, çekilen sahneye entegre edilen görüntüleri (bir bilim kurgu manzarası veya şehir manzarası) gösteren ışık yayan diyot (LED) panellerden oluşan bir duvar kullanmayı içeriyor.
Dijital efektlerin daha sonraki bir aşamada eklendiği yeşil ekranlara bir alternatif olan sistemin avantajları arasında panellerden gelen ışığın yarattığı daha gerçekçi yansımalar yer alıyor.
Sony, avantajını şirketin donanım alanındaki gücünden (holding, kameralar için görüntü sensörlerinden büyük boyutlu LED video duvarlarına kadar her şeyi üretiyor) ve Hollywood'da önemli bir oyuncu olarak film yapımındaki uzmanlığından alıyor.
Sony'nin sanal prodüksiyon başkanı Yasuharu Nomura bir röportajda "Çünkü sanal dünyada yeniden yaratabileceğimiz donanıma sahibiz" dedi.
Sony son yıllarda oyunlara, filmlere ve müziğe odaklanmak için zorlu elektronik iş kollarını bir kenara bıraktı ancak hala film kameraları gibi donanımlar üretiyor. Şirket, dijital ortamlar oluşturmak için Unreal Engine'i kullanan Epic Games'in yatırımcısı.
Sony, sanal prodüksiyon işinin genel pazardan daha hızlı bir şekilde yılda yaklaşık %35 oranında büyüdüğünü ve satışların giderek artan bir kısmının hizmetlerden gelmesinin beklendiğini söylüyor.
Şirket, daha iyi paneller, kameralar ve hizmet seçenekleri sunarken, performansların sanal gerçeklikte görüntülenmek üzere birden fazla açıdan çekildiği "hacimsel yakalama" özelliğini de sunuyor.
Sanal prodüksiyon teknolojisi, şirket içi görsel efekt firması Industrial Light & Magic'i kullanan Walt Disney'in bilim-kurgu dizisi "The Mandalorian "da kullanıldıktan sonra dikkat çekti.
Citigroup analistlerinden Kota Ezawa, "Pazar henüz emekleme aşamasında, dolayısıyla Sony için genişleme fırsatı var" dedi.