S&P 500 Büyük Geri Dönüş İçin Hazırlanıyor

New York borsasında hisse senetleri, özellikle teknoloji sektörünün desteğiyle toparlanarak genel olarak değer kazandı

New York borsasında Çarşamba günü teknoloji hisselerinin öncülüğünde yükseliş yaşıyor. Spot piyasa işlem saatinin ilk yarısında Nasdaq endeksi değer kazanırken, Dow Jones endeksi yatay seyir izledi. Hisse senetleri, özellikle teknoloji sektörünün desteğiyle toparlanarak genel olarak değer kazandı.

ABD'de günün erken saatlerinde açıklanan çekirdek enflasyon verisi beklenenden biraz daha yüksek gelerek, daha büyük bir faiz indirimi beklentilerini zayıflattı. Genel tüketici fiyat endeksi ise geçen ay tahminlerin altında kalsa da, çekirdek enflasyon Ağustos ayında aylık bazda %0,3 oranında artış gösterdi.

Enflasyon verileri hâlâ 2021'den bu yana görülmeyen seviyelere geri dönmüş durumda. Ancak, bu durum piyasalar için yeterli olmayabilir. Federal Rezerv, faiz oranlarını düşürmeye hazır olduğunun sinyalini verdi, ancak yeni enflasyon verileri, yatırımcıların beklediği yarım puanlık indirim yerine 25 baz puanlık daha küçük bir indirimi destekleyebilir.

Öte yandan, Trump Media & Technology Group hisseleri, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile eski Başkan Donald Trump arasında gerçekleşen ilk münazaranın ardından düşüş yaşadı. Harris'in münazarada daha etkili bir performans sergilediği yönündeki değerlendirmeler, şirketin hisselerine olumsuz yansımış görünüyor.