S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq yükselişle açıldı 

Yeni haftaya başlarken Wall Street'in gösterge endeksleri S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq güne yukarı yönlü bir seyirle başladı.

Yatırımcıların enflasyon rakamlarının açıklanacağı ve şirketlerin bilanço dönemlerinin başlayacağı haftayı sabırsızlıkla beklemesiyle, Nasdaq ve S&P 500'ün gün içi yeni zirveler kaydederek güne başladı. Şu sıralarda Dow Jones endeksi yüzde 0,48 Nasdaq endeksi yüzde 0,12 ve S&P 500 endeksi yüzde 0,19 oranında artışla işlem görüyor. 

S&P ve Nasdaq, Cuma günkü istihdam raporunun ardından, işgücü piyasasında soğumaya devam edildiğinin sinyali ile gelen rekorların üzerine yenilerini eklemenin yollarını arıyor. Bu durum Fed'in Eylül ayında faiz indirimi yapacağına dair olasılıkların artmasına yol açtı. CME FedWatch aracına göre yaklaşık 4 yatırımcıdan 3'ü Eylül ayında faiz indirimi bekliyor.

Bu haftaki bazı olaylar, artan faiz indirimi ivmesine katkıda bulunabilir. Fed Başkanı Jerome Powell Salı ve Çarşamba günü altı ayda bir ifade vermek üzere Kongre'de yer alacak. Ardından Perşembe günü yayınlanacak olan en son Tüketici Fiyatları Endeksi baskısı geliyor. Ekonomistler manşet enflasyonun geçen yıl %3,1 artmasını bekliyor; bu da TÜFE'nin yıla başladığı en düşük seviyelere denk gelecek.

Piyasayı hareketlendiren diğer olaylarda, Fransa'daki sol koalisyon ülke seçimlerinde en fazla oyu alarak parlamentoda çoğunluk elde etmeyi ümit eden aşırı sağı şaşkına çevirdi. Gösterge Fransız endeksi (^FHCI) hafif yükseldi.
Şirketler cephesinde,  Boeing (BA), iki ölümcül 737 Max kazasıyla ilgili olarak suç teşkil eden komplo suçlamasını kabul etti. Hisseler erken işlemlerde yaklaşık %1 artış gösterdi.

Bu arada Tesla hisseleri (TSLA), elektrikli araç devinin hisselerinin sekiz günlük kazanç serisini uzatma yolunda ilerlemesiyle erken seans kayıplarını sildi ve pozitife döndü.