S&P 500 ve Nasdaq rekor hedefi, Dow Jones düşüşle açıldı

Powell'ın faiz oranlarını çok uzun süre yüksek tutma riskini vurgulamasıyla S&P 500 rekora yükseldi

Yatırımcıların Federal Reserve Başkanı Jerome Powell'ın önemli ifadelerini sindirmesiyle S&P 500 Salı günü yeni bir rekora yükseldi.

S&P 500 endeksi %0,2 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Nasdaq Bileşik endeksi de rekora ulaştı ve en son %0,4 yükseliş yaşadı. Dow Jones sanayi endeksi 129 puan veya %0,3 kayıpla geride kaldı.

Powell, hazırlamış olduğu açıklamalarda, faiz oranlarının çok uzun süre yüksek tutulmasının daha fazla ekonomik büyümeyi riske atabileceğini söyledi ve görünüşe göre merkez bankasının daha az kısıtlayıcı bir duruş almayı düşündüğünü ima etti.

Powell, para politikasına ilişkin altı aylık güncellemesinin bir parçası olarak, "Politika kısıtlamalarının çok geç veya çok az azaltılması, ekonomik aktiviteyi ve istihdamı gereğinden fazla zayıflatabilir" dedi. "Daha iyi veriler enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru ilerlediğine olan güvenimizi güçlendirecektir."

Powell bu hafta Kongre önünde ifadesine Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde devam edecek. Onun bu sözleri, bu hafta sonunda Perşembe günü Haziran ayı tüketici fiyatları endeksi ve Cuma günü üretici fiyatları endeksi ile açıklanacak temel enflasyon verileri öncesinde geldi.

KeyBanc'ın çip üreticisinin fiyat hedefini 180 dolara yükseltmesinin ardından Nvidia hisseleri %2 arttı, bu da Pazartesi günkü kapanışa göre %40'lık bir artışa işaret ediyor. VanEck Semiconductor ETF (SMH) %1 kazanç elde etti.

Pernas Research kurucu ortağı Deiya Pernas, S&P 500'ün yeni rekoru hakkında şunları söyledi: "S&P 500, yapay zekanın rüzgarlarından yararlanan dar bir yelpazedeki teknoloji liderleri tarafından yönlendirilirken, pazarın geri kalanı önemli ölçüde geride kaldı." "Yapay zeka etrafındaki coşku göz önüne alındığında, bu eğilimin yakın ve orta vadede devam etmesini bekliyoruz."