S&P 500 ve Nasdaq'ta hangi favori hisselerin hedef fiyatı yükseltildi

New York Borsasında Yapay Zeka Alanında Bu Haftanın En Çok Dikkat Çeken 5 Analist Değerlendirmesi: Nvidia ve Apple İçin HF Artışları, Tesla için Riskler

New York borsasında yapay zeka (AI) alanındaki haftanın en dikkat çeken analist değerlendirmeleri neler oldu? İşte tüm ayrıntılar

Analistler Nvidia İçin Hedef Fiyatı Blackwell Lansmanı Öncesinde Artırdı

Piper Sandler analistleri Pazartesi günü Nvidia (NASDAQ: NVDA) hissesi için Ağırlığını Arttır önerisini teyit ederek, şirketin Temmuz ve Ekim kazanç raporu rehberliği öncesindeki güçlü beklentilere dayanarak hedef fiyatını 120 dolardan 140 dolara yükseltti.

Analistler, “NVDA’nın geçtiğimiz yıl sergilediği güçlü iş trendlerinin, Ekim çeyreğinde Blackwell mimarisinin resmi lansmanıyla devam edeceğini öngörüyoruz” diye yazdı.

Yatırım bankası, Blackwell mimarisinin lansmanını, bulut hizmet sağlayıcıları (CSP'ler), işletmelerden gelen güçlü talep beklentisiyle büyüme için bir katalizör olarak görüyor. Analistler, NVIDIA’nın yakında çıkacak B100/B200 ürünlerine olan talebin arzı önemli ölçüde aşacağını düşünüyor.

Piper Sandler, iyimser senaryosunda, ağ tedarikinde iyileşme sayesinde NVDA’nın Temmuz çeyreğinde açıklanacak gelirde 2 milyar doları aşabileceğini belirtiyor.

Benzer şekilde, Loop Capital analistleri, Nvidia hissesi için hedef fiyatını 120 dolardan 175 dolara yükselterek, şirketin 2026 mali yılı için beklenen gelir ve kazanç tahminlerini önemli ölçüde aşma potansiyeline işaret etti.

>>> HABERİN DEVAMI : Wells Fargo: Amazon Mega-Kaplar Arasında En Çok Tercih Edilen

Wells Fargo: Amazon Mega-Kaplar Arasında En Çok Tercih Edilen

Wells Fargo analistleri, Amazon’u (NASDAQ: AMZN) ikinci çeyrek kazanç raporunun açıklanmasına az bir zaman kala "mega-kaplar arasında en çok tercih edilen uzun pozisyon" olarak belirledi.

Meta (NASDAQ: META) gibi rakipler için karışık hedge fon pozisyonlarına rağmen, Wells Fargo, Amazon’un güçlü performans beklentileri ve olumlu ileriye dönük yorumları nedeniyle öne çıktığını düşünüyor.

Banka analistleri, Amazon Web Services (AWS) gelirinde ikinci çeyrek için %18 artış ve üçüncü çeyrek için 16 milyar dolarlık yeterli işletme geliri (OI) rehberliği öngörüyor.

Wells Fargo ayrıca Amazon’un hava kargo gelişmelerini yakından takip etmeyi planlıyor ve üçüncü çeyrek işletme geliri üzerindeki etkisini 200-400 milyon dolar arasında tahmin ediyor.

Analistler ayrıca yaklaşan ikinci çeyrek kazanç raporlarının, özellikle AWS’deki potansiyel AI strateji değişiklikleri sonrasında CapEx tahsisi ve getiri zaman çerçevelerini anlamak için kritik olacağını belirtiyorlar.

>>> HABERİN DEVAMI :  Apple Hisselerinde Hedef Fiyat Yükseldi

 Apple Daha İstikrarlı AI Oyun Alanı Olarak Görülüyor, Hedef Fiyat Yükseldi

Raymond James analistleri, Apple (NASDAQ: AAPL) için hedef fiyatını 200 dolardan 250 dolara yükselterek, şirketi "dalgalı zamanlar için daha istikrarlı bir AI oyun alanı" olarak tanımladı. Firma, hisse için Outperform tavsiyesini koruyarak, F3Q24 sonuçlarında hafif bir yükseliş ve önceki beklentilere paralel bir görünüm bekliyor.

Bu iyimserlik, Asya tedarik zinciri ile yapılan son görüşmelere, TSM sonuçlarına ve Çin CAICT verilerine dayanarak, iPhone ve Mac satışları için olumlu kısa vadeli trendler gösteriyor.

Kısa vadeli sonuçlar AI anlatısını önemli ölçüde etkilemeyebilirken, Raymond James, “yaklaşan AI özelliklerinin çok yıllı bir iPhone yükseltme döngüsünü yönlendireceği” konusunda iyimser kalmaya devam ediyor.

Firma, tedarik zinciri görüşmelerine dayanarak, 2024 yılının ikinci yarısı için iPhone 16 üretimlerinde yukarı yönlü revizyonlara işaret etti ve iPhone 17’nin iç yapısında önemli değişiklikler olduğunu belirtti.

Apple’ın ekosistem gücü, gelişmiş donanım yetenekleri ve gizlilik odaklı yaklaşımı, şirketin cihaz üzerinde AI özellikleri sunma konusunda benzersiz bir konumda olduğunu gösteriyor.

>>> HABERİN DEVAMI : Baird: Son Düşüşten Sonra QCOM Hissesi Alınmalı

Baird: Son Düşüşten Sonra QCOM Hissesi Alınmalı

Haftanın başlarında, Baird analistleri Qualcomm (NASDAQ: QCOM) hissesini “Bullish Fresh Pick” olarak ekledi ve hissenin hedef fiyatını 250 dolara yükseltti.

Bu revizyon, Baird’in ilk kanal geri bildirimlerinin ardından geldi ve bir önceki 80 milyon olan iPhone 16 için 90 milyonun üzerinde tedarik birimi tahminini sayesinde geldi.

Qualcomm’un telefon işinde üçüncü çeyrekte, ikinci çeyrekteki mevsimsel duraklama ve birinci çeyrekteki yıllık karşılaştırma duraklamasının ardından güçlenen talep trendleri bekliyorlar.

Baird ekibi, AI’nin Qualcomm’un çeşitli bileşenleri için ortalama satış fiyatlarında (ASP’ler) çift haneli artışlara yol açacağını düşünüyor. Ayrıca, yüksek kaliteli Çinli akıllı telefon üreticilerinden gelen AI içeriklerinin, 2025’in ilk yarısında bir sonraki nesil Galaxy platformuyla katkıda bulunacağını belirtiyorlar.

Yatırım firması ayrıca Qualcomm’un Snapdragon X Elite işlemcisine Güney Kore’de güçlü bir başlangıç yanıtı aldığını belirtti. Çip üreticisi, AI’nin PC’lerde ilk dalgasında pazara giren ilk şirket olarak öne çıkıyor.

Analistlerin en çarpıcı değerlendirmesi, “Hisse fiyatlarındaki son düşüşten sonra QCOM hisseleri satın alınmalı” oldu.

>>> HABERİN DEVAMI : UBS: Tesla Hisselerinde Risk Var!

UBS: Tesla Hissesi İçin AI Fırsatları Zaten Fiyatlandı, Aşağı Yönlü Risk Görülüyor

UBS analistleri, Tesla (NASDAQ: TSLA) için Satış derecesini yineleyerek, aşırı değerleme ve otomotiv işindeki zorluklar nedeniyle önemli aşağı yönlü risklere işaret etti.

Analistler, Tesla’nın şu anda yaklaşık 2.25 dolarlık yıllık kazanç başına hisse (EPS) ile 100 katın üzerinde işlem gördüğünü ve bu durumun, hisse senedinin AI opsiyonelliğinin zaten fiyatlandığını belirtti.

Banka, Tesla’nın talebi teşvik etmek için agresif fiyatlandırma ve promosyon stratejilerinin, kredi hariç brüt otomobil marjını %14.6’ya düşürdüğünü, bu oranın 2019’un ilk çeyreğinden bu yana en düşük seviye olduğunu vurguladı.

UBS, Tesla’nın yıllık kazanç başına hisse (EPS) oranını, normalden yüksek krediler ve yeniden yapılanma masrafları hariç tutarak yaklaşık 0.56 dolar olarak tahmin ediyor, bu da hala güçlü ancak potansiyel olarak değişken bir çeyrek için geçerli.

Geleceğe bakıldığında, analistler Tesla’nın kazançlarının kısa vadeli itici güçleri konusunda şüpheci. Yeni düşük maliyetli bir modelin tanıtımı ve artırılmış Tam Kendi Kendine Sürüş (FSD) oranları biraz destek sağlayabilse de, analistler, kazançlarda hisse başına 1 dolarlık bir iyileşmenin bile hisse senedinin fiyat-kazanç oranının 75 katın üzerinde işlem görmesine neden olacağını belirtiyorlar.

Analistler, Tesla’nın mevcut hisse fiyatının büyük ölçüde robo-taksi ve Optimus insansı robotlar gibi gelecekteki AI girişimlerine dayandığını savunuyorlar.

Bu AI girişimlerine olan güven azaldığında, Tesla’nın hisse senedinin daha fazla aşağı yönlü riskle karşı karşıya kalabileceğini düşünüyorlar. 10 Ekim’deki Robo-taksi günü gibi yaklaşan etkinliklerin, hisse senedinin aşırı değerlenmesiyle ilgili olarak "haber satışı" tepkisi tetikleyebileceğini vurguluyorlar.