S&P 500 yeniden yükselişe geçmeden alınması gereken iki hisse

Wall Street analistlerine göre hala ciddi yükseliş potansiyeli olan iki S&P 500 hissesi hangisi

Bu ayın başlarında yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, S&P 500 endeksi bir mola verdi. 2024 yılı boyunca 38 kez yeni zirveye ulaşan bu geniş takip edilen gösterge endeksi, biraz dinlenmeyi hak etti.

Bazı yatırımcılar bu duraklamanın rallinin sonuna yaklaştığının bir işareti olabileceğine inanıyor, ancak bu durum Wall Street'teki bazı yatırımcıları hiç endişelenmiyor. İyimserler arasında XM Investment analisti Marios Hadjikyriacos da var. Hadjikyriacos  yayınladığı notta "Hisse senedi piyasaları, dayanıklı ABD ekonomisi ve Fed faiz indirimlerinin yaklaştığı spekülasyonları sayesinde oldukça heyecanlı, bu da hisselerdeki yüksek değerlemeleri haklı çıkarıyor," diye yazdı.

UBS analisti Mark Haefele de aynı derecede iyimser. "Tüm zamanların en yüksek seviyeleri, genellikle yatırımcıların piyasanın zirveye ulaştığı endişesini yaratır. Ancak tarihi veriler bu endişeleri desteklenmiyor," diye yatırımcılara yazdığı bir notta belirtti.

Bu bağlamda, Wall Street analistlerine göre hala ciddi yükseliş potansiyeli olan iki S&P 500 hissesine bir göz atalım.

HABERİN DEVAMI: CrowdStrike Holdings: %76 Yükseliş Potansiyeli

CrowdStrike Holdings: %76 Yükseliş Potansiyeli

Son haftalarda eğer mağarada yaşamıyorsanız, muhtemelen CrowdStrike Holdings (NASDAQ: CRWD) hakkındaki kötü haberi duymuşsunuzdur. Siber güvenlik uzmanı, Microsoft Windows'u çökerten bir yazılım güncellemesi gönderdi ve bu, bankalar, havayolları ve hastaneler de dahil olmak üzere küresel bir teknoloji çöküşüne neden oldu. CrowdStrike'ın CEO'su George Kurtz, Kongre önünde şirketinin rolü hakkında ifade vermeye çağrıldı. Olayın ardından hisse senedi %35'e kadar düştü.

Fırtına tam olarak yatışmamış olsa da, CrowdStrike itibar kaybını minimize etmek için elinden geleni yaptı. Yöneticiler, sorunun "bir güvenlik olayı veya siber saldırı olmadığını" hızla ileterek bir özür yayımladı ve birkaç saat içinde bir düzeltme yayımladı.

Bazı yatırım bankaları hisseleri düşürürken veya hedef fiyatlarını düşürürken, Oppenheimer farklı bir görüş benimsedi. Şirket olumsuz gelişmenin kısa vadeli etkileri kabul ederken, analistler hisseler için outperform notunu ve 450 dolarlık hedef fiyatını korudu. Bu hedef fiyat, Cuma kapanış fiyatından %76'lık bir yükseliş anlamına geliyor.

Anketlere göre, CrowdStrike müşterilerinin çoğu şirketin sınıfının en iyisi siber güvenlik çözümlerini kabul ediyor ve hataların olabileceğini kabul ederek hisse hakkındaki önceki değerlendirmelerini koruyor. Wall Street'teki çoğu kişi de aynı fikirde. Hisseyi takip eden 52 analistin 49'u hisseyi al veya güçlü al olarak değerlendiriyor ve hiçbiri satmayı önermiyor.

CrowdStrike'ın son mali sonuçları, hissenin çekiciliğini gösteriyor. 2025 mali yılının ilk çeyreğinde (30 Nisan'da sona eren) gelir, yıllık %33 artarak 921 milyon dolara ulaştı ve yıllık tekrarlayan gelir de %33 arttı. Bu, CrowdStrike'ın uzun vadeli büyüme serisinin devam edebileceğini gösteriyor.

Ayrıca, CrowdStrike'ın ileriye dönük fiyat/kazanç-büyüme oranı, etkileyici büyüme eğilimini hesaba katan bir metrik, 1'in altında kalıyor ve bu da hisse senedinin düşük değerli olduğunu gösteriyor.

HABERİN DEVAMI: Charter Communications: %80 Yükseliş Potansiyeli

Charter Communications: %80 Yükseliş Potansiyeli

Charter Communications (NASDAQ: CHTR), ABD genelinde yaklaşık 32 milyon konut ve iş müşterisine geniş bant internet, kablo ve kablosuz telefon hizmetleri sunuyor.

Affordable Connectivity Program'ının sona ermesi, yatırımcıları hisse hakkında endişelendirdi ve bu durum aynı zamanda şirketin büyümesini de engelledi. İlk çeyrekte geliri sadece %0.2 artarak 13.7 milyar dolara ulaştı, ancak hisse başına kazanç %14 arttı. Budurum, panik kaynaklı hisse fiyatı düşüşünü tetikledi. Hisseler hala zirvelerinin %19 altında.

MoffettNathanson ortağı ve kıdemli analist Craig Moffett, Charter Communications'in karşı karşıya olduğu zorluklar konusunda gerçekçi, ancak geniş bant işindeki tahmin edilebilirliğin şirkete katalizör olacağını savunuyor. Bu nedenle hisse için satın alma notunu ve 660 dolarlık hedef fiyatını koruyor. Bu hedef fiyat Cuma kapanış fiyatına göre yaklaşık %80'lik bir yükselişe denk geliyor.

Sonuç olarak son 12 ayın kazançlarının sadece 12 katında işlem gören hisse senedi, uygun bir zaman opsiyonuna ve sağlam bir psikolojiye sahip yatırımcılar için iyi bir fırsat gibi görünüyor.