S&P 500'ün güvenilir temettü büyümesi için en iyi hisseleri hangileri

Temettü Büyümesi Yatırımı Nedir? S&P 500'de Güvenilir Temettü Büyümesi İçin En İyi Hisseler Hangileri?..

Yatırımcılar, uzun vadede düzenli temettü artışlarının yerini hiçbir şeyin tutamayacağını bilirler. Peki, en iyi temettü hisselerini nasıl bulabilirsiniz? İşte temettü yatırımında dikkat edilmesi gerekenler ve New York borsasında bu konuda öne çıkan hisseler.

Uzun vadede temettü büyümesine odaklanan yatırımcılar, temettü ödemelerini düzenli olarak artıran şirketlere yatırım yapmanın önemini bilirler. Bu tür yatırımcılar, sabırlı olmanın ve uzun vadeli düşünmenin getiri açısından önemli olduğunu öğrenmişlerdir. Şirketlerin temettü ödemelerini düzenli olarak artırması, uzun vadede ciddi anlamda önemli getiri sağlayabilir.

Temettü artışları, yatırımcıların orijinal maliyet bazındaki getirilerini yükseltir. Uzun vadeli yatırımlarda, başlangıçtaki mütevazı getiri zamanla çift haneli rakamlara ulaşabilir. Yıllık temettü artış geçmişine sahip şirketler aynı zamanda, finansal dayanıklılıklarını ve hissedarlara olan bağlılıklarını gösterirler. Ekonomik durgunluk, savaş ve piyasa çöküşleri gibi zorlu dönemlerde bile temettülerini artırabilen şirketler, yatırımcılara güven verir.

Nuveen'de portföy yöneticisi David Park ve ABD aktif hisse senetleri portföy yönetimi başkanı David Chalupnik, "Sürdürülebilir temettü büyümesine sahip şirketlere yatırım yapmak, artan bir gelir akışı sağlarken toplam getirileri artırmaya ve oynaklığı azaltmaya yardımcı olabilir" diyor. Bu tür şirketler, sadece boğa piyasalarında değil, aynı zamanda piyasa düşüşlerine de dayanıklıdır.

En İyi Temettü Hisseleri Nasıl Bulunur?

Güvenilir temettü dağıtıcıları portföyünüze eklemek istiyorsanız, S&P 500 Temettü Aristokratları endeksini inceleyebilirsiniz. Bu endeks, S&P 500'de yer alan ve temettülerini en az 25 yıl boyunca kesintisiz artıran 67 şirketi içerir.

Ocak 2024'te açıklanan Dividend Aristocrats (Temettü Aristokratları) listesinde iki önemli değişiklik oldu. Walgreens Boots Alliance (WBA), temettüsünü yarıya indirmesi nedeniyle endeksten çıkarıldı. WBA, öncesinde neredeyse yarım asır boyunca temettüsünü artırmıştı. Bunun yanı sıra, endüstriyel tedarikçi Fastenal (FAST), çeyrek asırlık temettü artış serisiyle listeye eklendi.

Geçtiğimiz yıl yapılan değişiklikler arasında ise, VF Corp. (VFC)'nin çıkarılması ve Johnson & Johnson (JNJ)'den ayrılan Kenvue (KVUE)'nin eklenmesi yer alıyor. Ayrıca, 3M (MMM) şirketinin Temettü Aristokratı statüsü sona ermek üzere. Şirketin temettü kesintisi, bu Dow Jones hissesinin listeden çıkarılacağı anlamına geliyor.

Uzun vadeli portföyünüze temettü hisseleri eklemek istiyorsanız, Dividend Aristocrats hisseleri iyi bir referans noktasıdır. Alternatif olarak, yatırımcılar ProShares S&P 500 Temettü Aristokratları ETF (NOBL) aracılığıyla bu endeksteki tüm hisselere yatırım yapabilirler. Bu ETF, 11,6 milyar dolarlık yönetilen varlığa ve %0,35'lik bir gider oranına sahiptir.

Aşağıdaki tabloda S&P 500 Temettü Aristokratları endeksindeki tüm hisseleri bulabilirsiniz.