S&P, Dow Jones ve Nasdaq'ta nasıl bir Perşembe bekleniyor 

S&P ve Dow Jones'un dün yaşadığı düşüşlerin ve Nasdaq'taki mini artışın ardından bugün nasıl bir açılış bekleniyor?

Bugünün erken saatlerinde Çin'den gelen ve ekonomiyi canlandırmaya yönelik yeni adımlar atılacağına işaret eden adımlar dünya borsalarına olumlu yansıdı. Bu olumlu havanın ABD borsalarının açılışına da olumlu yansıması bekleniyor. 

Dow Jones Sanayi endeksi dört günlük kazanç serisini kırmasının ardından bugün vadeli piyasalarda yukarı yönelü bir seyir izliyor. Dow şu sıralarda 135 puan veya %0,32 artışla işlem görüyor. S&P 500 vadeli işlemleri %0,77 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri Micron Technology hisselerinin desteğiyle %1,5 yükseldi

Yarı iletken üreticisi, cari çeyrek için güçlü bir beklenti tablosu yayınladıktan sonra vadeli işlemlerde %14 artışla işlem görüyor. Micron'un dördüncü mali çeyreğine ilişkin sonuçlar da analistlerin tahminlerini aştı. Diğer yarı iletken bağlantılı hisse senetleri Applied Materials ve Lam Research de %4 yükseldi.

Çarşamba günkü normal seansta hem S&P 500 hem de Dow rekorlarından geri çekilerek daha düşük seviyelerde kapandı. S&P 500 %0,19 düşerken, Dow Jones %0,70 düştü. Her iki endeks de günün erken saatlerinde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmıştı. Nasdaq Bileşik Endeksi %0,04 yükselerek düşen trende karşı çıktı.

Fundstrat Global Advisors'ın kurucu ortağı ve araştırma başkanı Tom Lee, Çarşamba günkü oynaklığın bir kısmını yaklaşan başkanlık seçimlerine bağladı.

Çarşamba öğleden sonra CNBC'nin "Closing Bell" programında "Hisse senetlerinin önümüzdeki ay yapacakları biraz yazı tura ve bence gördüğümüz şey bu, çünkü gerçekleşen bazı yeniden konumlandırmalar var ve ayrıca artık seçimin 40. gününü düşünüyoruz" dedi. "Birçok [yatırımcı] Seçim Günü'nden sonrasına kadar sermaye yatırmak istemiyor. Bence kimin kazandığı önemli değil; onlar sadece o olayı geride bırakmak istiyorlar." ifadelerini kullandı. 

Çarşamba günkü kayıplara rağmen, üç büyük endeks de Eylül ayını daha yüksek bir seviyede kapatma yolunda devam ediyor.

Yatırımcıları bekleyen bir sonraki potansiyel katalizör, Perşembe günü yayınlanması beklenen haftalık işsizlik başvuruları raporu. Dow Jones tarafından ankete katılan ekonomistler, 21 Eylül'de sona eren hafta için 223.000 ilk işsizlik başvurusunun yapıldığını tahmin ediyor. İkinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasılanın son okuması da sabah yayınlanacak.

Perşembe günü, Fed Başkanı Jerome Powell ve New York Fed Başkanı John Williams da dahil olmak üzere birkaç Federal Rezerv yetkilisinin konuşma yapması planlanıyor.

CarMax ve Accenture, açılış zili çalmadan önce bilançolarını bildirecek, ardından öğleden sonra Costco Wholesale gelecek.