S&P, Nasdaq ve Dow Jones düşüşle başladığı günü artıda tamamladı 

ABD hisse senetleri bugün düşüşle başladığı günün ardından kayıplarını telafi etti ve mütevazı kazançlarla günü tamamladı. Çip şirketlerinin hisse senetlerindeki güç, endekslerinin açılıştaki kayıplarını silmesinde etkili oldu. 

BORSATEK.COM - Günün sonunda S&P 500 endeksi binde bir oranında ve yalnızca 0,79 puan yükselerek, 5709,54 puandan, Dow Jones Sanayi endeksi binde 9 oranında ve 39,55 puanlık yükselişle 42196,52 puandan ve Nasdaq Bileşik endeksi binde 8 oranında ve 14,76 puan yükselişle 17925,12 puandan kapandılar 

ABD hisse senetleri bugün Orta Doğu'daki artan gerginlikler nedeniyle başlangıçta düşük açıldı. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun İran'ın Salı günkü füze saldırısına misilleme sözü vermesinin ardından piyasalar İsrail'in yanıtını bekliyor. Netanyahu'nun yorumları, ham petrol fiyatlarının bugün %3 daha artarak 1 haftalık zirveye ulaşmasına ve bölgedeki düşmanlıkların daha da tırmanmasına neden oldu. Ayrıca, Eylül ADP istihdamının ABD'li işverenlerin beklenenden daha fazla istihdam yarattığını göstermesinin ardından hisse senetleri baskı altına girdi. Bu veri, tahvil faizlerini yükseltti ve Fed politikası için şahin bir gelişme oldu.

ABD MBA ipotek başvuruları 27 Eylül'de sona eren haftada %1,3 düştü. Satın alma ipotek alt endeksi %0,7, yeniden finansman alt endeksi ise %2,9 düştü.

ABD Eylül ADP istihdam değişimi +143.000 arttı ve +125.000'lik beklentilerden daha güçlü bir işgücü piyasası gösterdi.

Piyasalar, yön için Cuma günü yayınlanacak aylık ABD tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Eylül tarım dışı istihdamının 146.000 kişi artması ve Eylül işsizlik oranının %4,2'de sabit kalması bekleniyor.

Piyasalar, 6-7 Kasım FOMC toplantısında -25 bp'lik bir faiz indirimi için %100 ve o toplantıda -50 bp'lik bir faiz indirimi için %36 oranında indirim yapıyor.

Nvidia hisseleri öncülüğünde teknoloji sektöründe yaşanan artış S&P 500 teknoloji endeksinin toparlanmasını sağladı. Ancak, Nike'ta yeni bir CEO'nun göreve başlamasıyla birlikte, spor ayakkabı ve giyim üreticisinin yıllık gelir tahminini geri çekmesinin ardından hisseleri düştü.

Yatırımcılar, İsrail ve ABD'nin Salı günü İran'ın İsrail'e saldırması sonrasında karşılık verme sözü vermesinin ardından Ortadoğu haberlerini takip etti. ABD Başkanı Joe Biden Çarşamba günü, füze saldırısına yanıt olarak İran'ın nükleer tesislerine yapılacak herhangi bir İsrail saldırısını desteklemeyeceğini söyledi ve İsrail'i "orantılı" davranmaya çağırdı.

JonesTrading'de baş piyasa stratejisti Michael O'Rourke; "Cuma günü tarım dışı istihdam verisini alacağız ve ardından kazanç sezonu önümüzdeki haftanın sonunda başlayacak. Tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakınız ve orada dost canlısı bir Fed olduğunu biliyoruz. Hisse senetlerini bir sonraki yeni zirve turuna itmeden önce, yatırımcılar şirketlerden olumlu yorumlar duymak istiyor. İnsanlar Fed'in çok ılımlı olmasını ve fiyatları yükseltmek için başka bir neden beklemelerini seviyor." ifadelerini kullandı.