S&P, Nasdaq ve Dow Jones'ta yeni haftanın açılış beklentileri neler

ABD hisse senedi piyasalarında geçen haftanın son gününü yükselişle tamamlayan Dow Jones S&P ve Nasdaq'ta yeni hafta nasıl başlayacak?

ABD hisse senedi piyasalarının gösterge endeksleri yeni haftaya başlarken, şu sıralarda vadeli piyasalarda yataya yakın bir seyir izliyor ve yatırımcılar bu hafta açıklanacak olan bilanço rakamlarını beklemeye çekilmiş görünüyor. 

Dow Jones Sanayi Endeksi vadeli piyasalarda düz çizgide işlem görürken, S&P 500 endeks hafifçe yükseldi ve Nasdaq-100 vadeli işlemleri %0,2 artış gösteriyor. 

Bank of America, Goldman Sachs ve Johnson & Johnson, piyasa açılmadan önce Salı günü son mali sonuçlarını bildirecek, Morgan Stanley ve United Airlines Çarşamba günü bilançolarını açıklayacak. Walgreens Boots Alliance, Netflix ve Procter & Gamble'ın da bu hafta bilanço açıklaması planlanıyor.

Bu bilançolar, JPMorgan Chase ve Wells Fargo'nun üçüncü çeyrek kazanç sezonunu yüksek bir bilanço görünümü ile başlatmasının ardından gelecek. Bankacılık kârlarındaki toparlanmanın erken belirtileri, geçen haftanın sonunda genel piyasanın tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasına yardımcı oldu. S&P 500 ilk kez 5.800'ün üzerine çıkarken, Dow Jones da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Piyasanın yeni zirvelere tırmanmasına rağmen, yatırımcılar üç hafta içinde yapılacak olan başkanlık seçimlerinin çekişmeli geçmesi, Hazine tahvil getirilerinin aniden artması, Federal Rezerv politikasının gevşeme hızına ilişkin belirsizlik ve Orta Doğu'daki artan jeopolitik riskler nedeniyle endişeli kalmaya devam ediyor.

Yine de, Vital Knowledge'ın kurucusu Adam Crisafulli Pazar günü yayınladığı bir notta, "Büyük 4 makro destek rüzgarı (canlandırma önlemleri, dirençli büyüme, enflasyonun düşmesi ve sağlıklı kurumsal performans) hala yerinde ve yüksek değerlemelerin ve jeopolitik risklerin üstesinden gelebilecek kadar güçlüler ve S&P'yi yükseliş trendinde tutuyorlar" dedi.

S&P 500, yeniden yatırılan temettüler hariç, bu yıl yaklaşık %22 kazandı. Hazine tahvil getirileri de son zamanlarda yükseldi ve ipoteklerden otomobil kredilerine kadar her şeyi hesaplamak için kullanılan 10 yıllık tahvil getirisi geçen hafta %4,1'i aştı.

Verilere gelince, Eylül ayı perakende satışları ve Eylül ayı sanayi üretimi rakamları Perşembe günü açıklanacak. Ardından, Eylül ayı konut başlangıçları ve yapı izinleri Cuma günü açıklanacak.