S&P ve Nasdaq güne düşüşle, Dow Jones yükselişle başladı

ABD hisse senedi piyasaları dün yaşadığı şokları atlatmaya çalışırken, S&P ve Nasdaq güne düşüşle, Dow Jones yükselişle başladı 

S&P 500 Çarşamba günü, Orta Doğu'daki artan gerginliklerin ortasında yatırımcıların Ekim ayında daha fazla kayba hazırlanmalarıyla düştü. S&P endeksi %0,2 düşerken, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0,5 düştü. Dow Jones Sanayi Endeksi 36 puan veya %0,1 arttı.

Nike CEO değişikliğinden önce spor ayakkabı devi yıl sonu için beklentilerini geri çektikten sonra %7'den fazla düştü. Teslimat rakamlarını açıklayan Tesla %4'ten fazla düştü

İran'ın İsrail'e balistik füzeler atmasının ardından Orta Doğu'da artan gerginliklerin risk iştahını ve yatırımcıların yeni işlem dönemine olan hevesini düşürmesiyle ana ortalamalar kayıp bir seanstan geliyor. Yatırımcılar, İsrail'in Lübnan'a kara harekâtı başlatması ve İran destekli militan grup Hizbullah ile gerginliğin tırmanmasıyla daha fazla belirsizliğe hazırlanıyor.

Batı Teksas türü Ham Petrol fiyatları Çarşamba günü %2'den fazla yükseldi ve Orta Doğu'dan gelen haberlerin ardından Salı günkü sıçramayı sürdürdü. Wall Street'in korku göstergesi olarak da bilinen CBOE Volatilite Endeksi (VIX)
19'un üzerinde kalarak yatırımcılar arasındaki artan endişeyi vurguladı.

Enerji hisseleri Çarşamba günü tekrar düşüş eğilimine karşı çıktı ve S&P 500 sektöründe kazanç elde etmeye hazır tek sektör oldu. Enerji Sektörü yaklaşık %0,8 yükseldi.

Ryan Detrick,

Carson Group'un baş piyasa stratejisti Ryan Detrick, "Şimdiki en büyük endişe, bu çatışmanın tüm bölgede daha büyük ölçekli bir savaşa dönüşmesi ve bunun elbette Ekim ayında büyük bir sürpriz olması" dedi.

Çarşamba günü yayınlanan ADP verileri, Eylül ayında özel istihdam bordrosu büyümesinin beklenenden daha iyi olduğunu gösterdi. Bu gelişme, Cuma günü açıklanacak ve piyasanın gidişatı ve Fed'in faiz indirimi döngüsünün başlamasıyla birlikte yapacağı bir sonraki faiz hamlesi üzerinde önemli bir rol oynayabilecek olan tarım dışı istihdam raporunun hemen öncesinde geldi.