S&P500, Dow Jones ve Nasdaq toparlanma ile açıldı

ABD borsaları, yatırımcıların Salı günü başlayan toparlanmayı sürdürmeye çalışmasıyla Çarşamba gününe yükselişle başladı. 

S&P 500 endeksi neredeyse yüzde 1,3 yükselirken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 2'ye yaklaşan bir artış sergiledi. Dow Jones Sanayi Endeksi yaklaşık yüzde 0,5 artışla işlem görüyor.

Japonya'nın Nikkei endeksinin Pazartesi günü dünya çapında şok dalgaları yaratmasının ardından küresel piyasalar toparlanmaya devam etti. Nikkei Çarşamba günü yüzde 2,5 arttı. Avrupa'nın çoğu yerindeki hisse senetleri de yükselişteydi.

Yatırımcılar aynı zamanda Wall Street'in "korku göstergesi" olarak bilinen ve Pazartesi günü en son salgının sancıları sırasında görülen 60'ların altına yükselen VIX'i de yakından takip edecek. Çarşamba günü erken saatlerde VIX 22'ye yakın bir yerde bulunuyordu. 

Bilançolar tarafında, Disney'in Çarşamba günü erken saatlerde açıkladığı rakamlar, eğlence devinin geçtiğimiz çeyrekte yayın biriminde ilk kez kar elde ettiğini gösterirken, şirket aynı zamanda tüm yıl kazanç tahminini de yükseltti. Ancak yatırımcıların Disney'in park işine ilişkin endişeleri sindirmesiyle Disney'in hisseleri yaklaşık yüzde 2 düştü.

Salı günü sonlarında hem Airbnb hem de Super Micro Computer (SMCI) hayal kırıklığı yaratan mali sonuçlar bildirdi ve hisselerin keskin bir şekilde düşmesine neden oldu.

Şirketin beklentilerin altında bir çeyrek tahmini sunmasının ardından Airbnb hisseleri yaklaşık yüzde 13 düştü.

Super Micro hisseleri, marjların hayal kırıklığına uğraması ve yapay zeka heyecanı dalgasına kapılan teknoloji şirketinin 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak 1'e 10 hisse bölünmesini duyurmasıyla yüzde 12'nin üzerinde düştü.