S&P500, Dow Jones ve Nasdaq'ta haftanın ilk günü nasıl bir açılış bekleniyor 

ABD hisse senedi piyasaları endekslerinin güne aşağı yönlü bir başlangıç yapması bekleniyor. 

ABD hisse senedi piyasaları endekslerinin güne aşağı yönlü bir başlangıç yapması bekleniyor. 

ABD endeksleri vadeli piyasalarda Pazartesi sabahı düşüş yaşıyor. Yatırımcıların bu yılki piyasa yükselişinin uzun ömürlülüğüne ilişkin daha fazla ipucu elde edebilmek için temel enflasyon verilerini beklemesi kar satışları getiriken Bazı büyük finans devlerinin ve tüketici şirketlerinin açıklayacağı mali tablolar da gündemde.

S&P vadeli işlemleri yüzde 0,1'den fazla düşüş yaşarken, Dow Jones sanayi endeksi 74 puan veya yüzde 0,19 kayıp yaşadı. Nasdaq 100 vadeli işlemleri yaklaşık yüzde 0,14 düştü.

S&P 500 bu yıl yaklaşık yüzde 16,7 oranında değer kazandı ve gösterge endeks, iyileşen enflasyon ortamının yılın ilerleyen dönemlerinde bir yükselişe yol açabileceği yönündeki iyimserliğin ortasında son beş hafta içindeki 4 haftasını yükselişle tamamladı. 

Perşembe günü açıklanacak olan Haziran ayı tüketici fiyat endeksi, manşet rakamının şu anda beklendiği gibi hafif bir iyileşme göstermesi durumunda bu umutları güçlendirebilir. Üretici fiyat endeksi verileri Cuma günü açıklanacak.

Geçen hafta işgücü verileri, işgücü piyasasında hafif bir soğumayı yansıtıyordu ve bu da faiz indirimi beklentilerini artırdı. Ancak ABD ekonomisi Haziran ayında beklenenden daha fazla iş eklemesine rağmen işsizlik oranında da beklenmedik bir artış yaşandı ve yüzde 4'ten yüzde 4,1'e çıktı. CME FedWatch Tool'a göre yatırımcılar şu anda 2024'te ilki Eylül'de olmak üzere iki faiz indirimi bekliyor.

Janus Henderson Investors'ın ABD sabit gelirleri başkanı Greg Wilensky,  “Bu [Haziran istihdam raporu], ilk kesintinin zamanlamasını belirlemek için gelecek enflasyon verilerini sürücü koltuğunda tutuyor… ekonomik büyümenin devam ettiğine dair işaretler ve işgücü piyasası muhtemelen hisse senetleri ve yüksek getirili tahviller için olumlu olacak. En azından kısa vadede" dedi.

Citigroup ve JPMorgan Chase'in de aralarında bulunduğu çok sayıda büyük banka bu hafta ikinci çeyrek kazanç sezonunu başlatacak. PepsiCo ve Delta Air Lines da mali sonuçlarını açıklayacak.