Spot Bitcoin ETF'lere 500 milyar doların üzerinde sermaye girişi oldu

Bitcoin 66.000 doları aşarken ABD'deki spot Bitcoin ETF'lerine yarım milyar dolardan fazla para aktı.

Amerika Birleşik Devletleri spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF'ler) yarım milyar doların üzerinde girişle son dört ayın en büyük giriş gününü yaşadı. Farside Investors'ın verilerine göre, 11 ETF 14 Ekim'de 555,9 milyon dolarlık toplam net giriş görerek Haziran başından bu yana en büyük günlük net girişini gerçekleştirdi.

14 Ekim'deki geç işlemlerde Bitcoin BTC'nin 65.430 dolarla iki haftanın en yüksek seviyesi olan 66.500 dolara ulaşmasıyla büyük giriş günü yaşandı. ETF Store Başkanı Nate Geraci, bunu spot BTC ETF'leri için "canavar bir gün" olarak nitelendirdi ve son on ayda net girişlerde 20 milyar dolara yaklaştıklarını ekledi.

Bitwise Bitcoin ETF'sine (BITB) 100 milyon doların biraz üzerinde giriş olurken, BlackRock'ın iShares Bitcoin Trust'ına (IBIT) 79,6 milyon dolar giriş oldu. Ark 21Shares Bitcoin ETF'sine (ARKB) 70 milyon doların biraz altında giriş olurken, Grayscale Bitcoin Trust'a (GBTC) Ekim ayındaki ilk girişi 37,8 milyon dolarla Mayıs başından bu yana görülen en yüksek giriş oldu.

Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, 14 Ekim tarihli bir yazısında Bitcoin ETF'lerini altın bazlı ürünlerle karşılaştırarak BTC fonlarının Ocak ayında piyasaya sürülmesinden bu yana varlığın beş kez tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Balchunas, bu arada altının bu yıl 30 kez rekor seviyelere ulaştığını, ancak Bitcoin ETF'leri için 19 milyar dolardan fazla girişe kıyasla altın ETF'lerinin yalnızca 1,4 milyar dolar net giriş gördüğünü açıkladı.

Ancak Ethereum fonları Bitwise, VanEck, Franklin ve Grayscale için sıfır net akış ve Fidelity ve Invesco için küçük akışlarla aynı ivmeyi yakalayamadı. BlackRock iShares Ethereum Trust'a (ETHA) 14,3 milyon dolarlık bir giriş oldu ve toplam 17 milyon dolara ulaştı.