Tacirler Yatırım Ford Otosan'ı (FROTO) model portföyüne ekledi

Tacirler Yatırım Ford Otosan'ı (FROTO) model portföyüne eklerken, hedef fiyatını da paylaştı. İşte o rapor...

Tacirler Yatırım, FROTO-Ford Otosan'ı 1292 TL hedef fiyat ile model portföyüne ekledi. Raporda şu satırlara yer verildi:

Ford Otosan’ı (FROTO) model portföyümüze ekliyoruz. Ford Otosan tahminlerimizi ve 12 aylık hedef fiyatımızı pay başına 847 TL’den 1.292TL’ye güncelliyor, AL tavsiyemizi yineliyoruz. i) Craiova satın alımı sonrası üretim adetlerindeki süregelen artış, ii) yeni üretim modellerinin devreye alınması iii) elektrifikasyon dönüşümünün devamı değerlememizde FROTO için ana katalistler olarak öne çıkmaktadır.

Son dönemde FROTO’nun fiyat performansı görece zayıf kalırken, mevcut iş modelinin devamı ve gelecek döneme ilişkin katalistlerin de korunması neticesinde %15 ağırlıkla FROTO’yu model portföyümüze dahil ediyoruz.


Model portföyümüzdeki ağırlıkları revize ediyoruz. Hem %171 oranında güncel getiri sunan Migros’u, hem de %62’lik getiri sunan Coca Cola’yı beğenmeye devam ederken, yeni bir şirket dahil olması nedeniyle model portföy aritmatiği gereği ağırlıklarını %15’e düşürüyoruz.

MGROS – Migros’un model portföydeki ağırlığını %25’ten, %15’e,
CCOLA – Coca Cola’nın model portföydeki ağırlığını %20’den, %15’e revize ediyoruz.