Tahvil satışları Asya borsaları üzerinde baskı yaratıyor. Hazine tahvillerinin getirilerindeki artış doları yeni zirvelere taşırken, Japon yetkililerin perde arkasından müdahale edebileceği spekülasyonları arasında sadece yen biraz mücadele gösterdi.
Yen, Salı günü Londra'da öğleden sonra dolar başına 150 seviyesini aştıktan sonra aniden 147,3'e yükseldi.
Bu arada, beklenenden daha güçlü gelen ABD istihdam verileri, 10 yıllık getiriyi Salı günü yaklaşık bir düzine baz puan (bps) artırdı ve Asya'da üç bps daha artarak 2007'den bu yana en yüksek seviye olan %4,838'e yükseldi.
MSCI'nın Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerinden oluşan en geniş endeksi (.MIAPJ0000PUS) ikinci gün üst üste %1'den fazla düştü. Japonya'nın Nikkei ve Güney Kore'nin Kospi endeksleri %2'den fazla düştü. S&P 500 vadeli işlemleri %0,3 düştü.
Singapur'daki Muzinich & Co'da portföy yöneticisi olan Mel Siew, "Risksiz faiz oranı bu kadar yüksekken, insanların kısa vadeli nakit benzeri yatırımlardan uzaklaşması gerçekten zorlayıcı değil" dedi. S&P 500 (.SPX) Salı günü %1,4 düştü.
Enflasyon beklentilerine ilişkin piyasa göstergelerinde fazla bir değişiklik olmadığından, ABD'nin reel getirileri de -enflasyon çıkarıldığında- neredeyse 15 yılın en yüksek seviyelerinde ve her köşeden parayı dolara çekiyor.
Asya'nın gelişmekte olan piyasalarında tahviller baskı altında ve Tayland bahtı, Tayvan doları, Malezya ringiti, Endonezya rupisi ve Hindistan rupisi dönüm noktalarının en düşük seviyelerinde ya da bu seviyelere yakın seyrederken bazı merkez bankaları akıntıyı durdurmak için devreye girdi.