Tapdi (TNZTP) hisselerindeki yükselişin nedeni açıklanan bu karar mı?

Geçen hafta ortasında yükselmeye başlayan TNZTP hisselerindeki yükseliş KAP'a gönderilen açıklama ile mi ilgili

Geçen hafta ortasında, Borsa İstanbul'daki seyrin tersine yükselişe geçen Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri (TNZTP) şirketi bugün KAP'a önemli bir açıklama gönderdi. 

16 Ekim çarşamba günü 46.68 TL'ye kadar gerileyen ve 47.14 TL'den kapanan TNZTP hisseleri, bugün 56.40 TL'ye yükselerek üç işlem gününde yüzde 20'yi aşan prim yaptı.

Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri tarafından bugün KAP'a gönderilen açıklamada, şirketin hisselerinin piyasadaki olumsuz koşullar nedeniyle, adil değerini yansıtmadığı belirtilerek, "değer kaybetmesi" durumunda geri alım yapılmasına karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada bir niyet belirlemenin çok ötesine geçilmeyerek; geri alım miktarı, başlangıç tarihi, süresi ile ilgili hiç bir bilgiye yer verilmedi. 

Ocak 2023'te halka açılan ve yüzde 21,88'i halka açık ve borsaya kote olan şirketin 128 milyon TL ödenmiş sermayesi, 4.9 milyar TL özsermayesi bulunuyor. Hisseleri Borsa İstanbul'da 3.67 F/K oranıyla işlem gören şirketin 7.1 milyar TL piyasa değeri bulunuyor. 

Şirket tarafından KAP'a gönderilen açıklama şöyle:

Yönetim Kurulumuzun bugün yapılan toplantısında, son dönemde Borsa İstanbul endeksinde ve Şirketimizin pay fiyatlarında yaşanan hareketler değerlendirilerek;

Şirketimizin paylarının adil değerini yansıtmaması ve piyasadaki dalgalanmaların hisselerimiz üzerinde olumsuz etkiler oluşturması sebebiyle pay fiyatındaki istikrarsızlığın önlenmesine, fiyat hareketlerinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine ve yatırımcılarımızın menfaatlerinin korunmasına katkıda bulunmasını ilke edinerek,  değer kaybetmesi halinde geri alım programı başlatılacağı görüşülmüştür. Geri alım programının Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili mevzuat hükümlerine uygun şekilde yürütülmesine, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda gerekli özel durum açıklamalarının yapılmasına ve pay geri alımına ilişkin gerekli kararların alınmasına karar verilmiştir.

Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgisine sunarız.

Saygılarımızla