Tesla binlerce çalışanını işten attı, 500 milyon doları istasyona yatırdı

İşten çıkarmaların ardından Elon Musk, Tesla'nın şarj ağı için 500 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi.

Tesla CEO'su Elon Musk, işi yürüten çalışanları aniden işten çıkardıktan günler sonra Cuma günü yaptığı açıklamada, hızlı şarj ağını genişletmek için bu yıl 500 milyon dolardan fazla harcayacağını açıkladı.

Musk, sosyal medya platformu X'te bir gönderide şu sözleri kaydetti:

"Tesla'nın bu yıl binlerce yeni şarj cihazı oluşturmak üzere Supercharger ağımızı genişletmek için 500 milyon doların üzerinde harcama yapacak. Bu sadece yeni sahalar ve genişletmeler için... Çok daha yüksek olan operasyon maliyetlerini saymıyorum" 

Geçen hafta işten çıkarmaların ardından Musk, Tesla'nın Supercharger ağını genişletmeyi planladığını ancak yeni konumlar için daha yavaş bir hızda olacağını söyledi.

Elektrikli araç üreticileri Tesla'nın Kuzey Amerika Şarj Standardını benimseyerek şirketin süper şarj cihazlarını rakip Kombine Şarj Sistemi pahasına endüstri standardı olmaya yaklaştırdı.

Ancak Musk'ın elektrikli araç şarj ekibini dağıtma kararı, yeni hızlı şarj istasyonları kurma planlarını altüst ediyor ve Başkan Joe Biden'ın ABD otoyollarını elektrikli hale getirme çabalarını geciktirebilir.

Biden yönetimi, Ulusal Elektrikli Araç Altyapısı programının bir parçası olarak 500.000 elektrikli araç şarj cihazı inşa etmek için eyaletlere beş yıl boyunca 5 milyar dolar dağıttı ve Tesla şu ana kadar bu federal fonların en büyük kazananları arasında yer aldı.