Tesla hatasını fark etti, 2 milyon aracını geri çağırdı

Otomotiv devi Tesla, kilitlenmeyen kaput sorunu nedeniyle 1,85 milyon ABD aracını geri çağırıyor.

Tesla, yazılım hatası riski nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 1.85 milyon aracı geri çağırdığını söyledi. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), açılmamış bir kaputun tamamen açılıp sürücünün görüşünü engelleyebileceğini ve çarpışma riskini artırabileceğini söyledi.

NHTSA, Tesla'nın Haziran ayı ortasında sorunu çözmek için havadan bir yazılım güncellemesi yayınlamaya başladığını söyledi. Güncellenen yazılım açık bir kaputu tespit ediyor ve sürücüleri uyarıyor.

Geri çağırma 2021-2024 Model 3, Model S, Model X ve 2020-2024 Model Y araçlarını etkiliyor. Tesla, araçların Çin'de Magna Closures Co Ltd. tarafından üretilen bir kaput mandalı ile donatıldığını söyledi. Otomobil üreticisi, Mart ayında Çin'deki belirli Model 3 ve Model Y araçlarında beklenmedik kaput açma durumlarına ilişkin müşteri şikayetlerini araştırmaya başladığını ve bir mandal donanımı kurtarma ve hizmet içi araç incelemesi başlattığını söyledi.

Avrupa ve Kuzey Amerika'da bu türden daha az olay meydana gelirken Tesla, geçen ay kaput mandalı tertibatlarını incelemek için bölgelerde mühendislik çalışmalarına başladığını ve bu ayın başlarında bir geri çağırma yayınlamaya karar verdiğini söyledi.

Tesla, ABD'de sorunla ilgili üç rapor olduğunu ancak geri çağırma ile ilgili herhangi bir kaza veya yaralanma bildirimi olmadığını söyledi. Geri çağırma, Tesla'nın Autopilot sistemine yeni güvenlik önlemleri yüklemek için 2,03 milyon ABD aracını - veya o sırada ABD yollarındaki neredeyse tüm araçlarını - geri çağırdığı Aralık ayından bu yana yaptığı en büyük geri çağırma.

Ancak, yeni Otopilot güncellemesine sahip araçların karıştığı 20 kaza raporunun ardından NHTSA, geri çağırma ile ilgili "çeşitli riskler" tespit ettiğini söyleyerek bir soruşturma başlattı. Tesla geçen hafta beş yıldan uzun bir süredir en kötü üç aylık kar marjını açıkladı ve elektrikli araç üreticisinin talepteki yavaşlamanın ortasında otomobil satışlarını canlandırma mücadelesinin altını çizdi.