Trump Bitcoin ile Burger Aldı, Ortalık Yıkıldı! Hangi Coinler Yükseliş İçin ABD Seçimlerini Bekliyor?

Trump, hamburger satın almak için ödeme yöntemi olarak Bitcoin (BTC) kullandı. 

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, kripto gündemine oturacak yeni bir olay ile topluluk arasında heyecan yarattı. Trump, hamburger satın almak için ödeme yöntemi olarak Bitcoin (BTC) kullandı. 

Aday Trump 18 Eylül tarihinde New York’taki bir Bitcoin barı olan Pubkey’e uğradı. Barda hamburger satın almak için BTC ile ödeme yapan Trump, bu hamlesiyle bir kripto parayı işlem yapmak için kullanan ilk ABD Başkan adayı oldu. Ortalığı karıştıran bu olay sonrasında olası bir ralli öncesinde Pepe Unchained token satın alma şansı sunan ön satışa ilgi arttı. 

Bitcoin ile hamburger satın alımı, Trump'ın Kasım seçimlerinde Beyaz Saray'a tekrar çıkması halinde "kripto para başkanı" olma sözü verdikten sonra kriptoyu geniş çapta benimsemesinin ardından geldi. Trump ve ailesi, birkaç gün önce de yeni merkeziyetsiz finans (DeFi) platformları World Liberty Financial (WLFI) duyurusu yapmıştı. 

Trump ayrıca bir süre önce Bitcoin 2024 konferansına katılmış ve etkinlik katılımcılarına birçok söz vermişti. Bu sözlerden en önemlisi başkan seçilirse SEC Başkanı Gary Gensler'ı kovacağı vaadi idi. Ayrıca ülkede ele geçirilen Bitcoin'in tamamını kullanarak BTC destekli bir federal rezerv oluşturacağını da dile getirmişti. 

5 Kasım’da gerçekleşecek ABD Başkanlık Seçimi öncesinde neredeyse her gün piyasaları etkileyen bir olay yaşanıyor. Kripto meraklıları havayı koklamaya çalışırken Trump’ın ortalığı karıştıran hamleleri sebebiyle yatırım yapmak için aksiyon almayı seçiyor. Özellikle 1 doların altında satın alma şansı sunan bazı ön satış coinleri, milyon dolarlar toplayarak rekora koşuyor. 

Pepe Unchained Token 14 Milyon Dolara Ulaştı

İndirimli fiyatlardan Pepe Unchained token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonların geçtiğimiz perşembe günü 13,5 milyon doları aşması sonrasında proje ekibinden bir müjde daha geldi. PEPU coin ekibi, proje ekosistemini oluşturmaya başlamak için bir geliştirici hibesi duyurusu yaptı. 

Pepe Unchained projesinin X hesabından paylaşılan duyuruda, “Olağanüstü dApp'ler oluşturmak için geliştiricileri gerekli tüm araçlarla (kapsamlı kılavuzlar ve finansal destek) donatmamız çok önemli. 4. çeyrekte Pepe L2 üzerine geliştirme yapmak isteyen geliştiriciler için resmi olarak hibe başvurularını açacağız. Bu, meme coinlerin geleceğini şekillendirmeye yardımcı olma şansınız! Başarılı başvuru sahiplerine katkılarını desteklemek için önemli hibeler verilecek.” denildi. 

Projenin ilerleyişine ve ekibin planlarına da yer verilen detaylı paylaşım, şeffaflık arayan kripto yatırımcılarından alkış aldı. Bununla birlikte PEPU coin ön satış etkinliğinde toplanan fonlar 14 milyon dolara ulaşarak önemli bir hedefi tamamlamış oldu. 

Aşamalı ön satış ile erken dönem yatırımcılara avantajlı fiyatlar sunan projenin mevcut diliminde PEPU coin satın almak isteyenler token başına 0,00981 dolar ödüyor. Staking ile APY ve ödüllerden faydalanmak isteyen yatırımcılar ise tokenlerini kilitleyerek pasif gelir elde edebiliyor. 

Crypto All-Stars Binance Borsasında Listelenecek Mi?

NEIRO tokenin Binance borsasında listelenmesi sonrasında Crypto all-Stars token satın alma düşüncesindeki yatırımcılar hareketlendi. Sıradaki NEIRO token STARS token olabilir mi ve Crypto All-Stars Binance borsasında listelenecek mi sorularının tetiklediği FOMO, ön satışta toplanan fonların 1,4 milyon doları aşmasını sağladı. 

Dünyanın ilk birleşik meme coin staking özelliğini sunan Crypto All-Stars, önde gelen meme coin varlıkları stake ederek kazanca dönüştürmeyi vadeden bir platform olarak yatırımcılardan ilgi görüyor. Son derece etkili bir işlevsellik ile donatılmış olan proje, Binance borsasında listelenme adayı olarak gösteriliyor. 

NEIRO tokenin Binance listelemesi sonrasında 15 milyon dolardan 150 milyon dolara çıkan piyasa değerini gören yatırımcılar, STARS token gibi türünün ilk örneği olan bir projedeki yerini almak için acele ediyor. MemeVault isimli özellik sayesinde DOGE’den SHIB’e kadar en popüler meme coin’leri stake etme ve pasif gelir kazanma şansı sunan STARS token, yüksek APY oranları ile de dikkat çekiyor. 

Mevcut aşamada yatırımcılar, 0,0014535 dolardan STARS token satın alabiliyor. Staking paneline göre bu tokenleri yüzde 1068 mevcut APY oranıyla kilitlemek mümkün oluyor. Staking özelliğini tercih eden STARS token sahipleri, ayrıca ETH bloğu başına 2801,44 STARS token ödül kazanabiliyor. STARS token sahipliği, ödüllerin katlanması konusunda da fayda sağlıyor. STARS tokenleri yeterli süre boyunca hold eden yatırımcılar ödülleri 3 kata kadar çıkarabiliyor. 

ABD seçimleri yaklaşırken sayısı artan PolitiFi coinlerin yanı sıra çok sayıda meme coin’in geliştirildiği günümüzde yatırımcılar, satın aldıkları meme coin’leri pasif bir şekilde tutmak yerine kazanca dönüştürmek istiyor. Bu motivasyonla hareket eden kripto meraklıları, STARS token ön satışına yoğun ilgi gösteriyor. 

Yatırımcılar, ETH, USDT, BNB veya kart işlemleri kullanarak STARS token satın alabiliyor. Katılımcılar ayrıca yeni devreye alınan ödeme yöntemleri olan FLOKI, SHIB, DOGE ve PEPE gibi meme coin varlıklarını kullanarak da fiyatlar artmadan indirimli STARS token ön satış etkinliğindeki yerini alabiliyor.