Trump seçimleri kaybederse bir daha yarışa katılmayacak

Trump, Kasım seçimlerini kaybederse dört yıl içinde tekrar aday olmayacağını söyledi.

Eski Başkan Donald Trump, Kasım ayındaki seçimleri kaybetmesi halinde dört yıl içinde yeniden aday olmayacağını söyledi.

‘Full Measure’ adlı programda Sharyl Attkisson Trump'a başkanlık yarışının başarısız olması halinde dört yıl içinde yeniden aday olup olmayacağını sordu.

Pazar günü yayınlanan röportajda Trump, “Umarım başarılı olacağımızı düşünüyorum” diye ekledi.

Eski Başkan'a ayrıca, ikinci dönem başkanlığı kazanması halinde eski Hawaii Temsilcisi Tulsi Gabbard, teknoloji milyarderi Elon Musk ya da eski bağımsız başkan adayı Robert F. Kennedy Jr'ın kabine pozisyonlarına atanıp atanmayacağı da soruldu. Trump bu olasılığı göz ardı etmedi.

Trump, başkanlık teklifini askıya alan ve geçen ay eski başkanı destekleyen Kennedy'nin “sağlık ve çevre konusunda harika” olacağını öne sürdü. Bunun Sağlık ve İnsan Hizmetleri'nin başına geçmesi anlamına gelip gelmediği sorulduğunda Trump “hiçbir şey ifade etmiyor” yanıtını verdi ve potansiyel kabine atamaları konusunda kimseyle anlaşma yapmadığını söyledi.

Trump “Henüz çok erken ama zamanı gelmeye başladı, sizce de öyle değil mi?” dedi.

Eski başkan, 2020 Demokrat başkanlık ön seçimlerinde aday olan ancak o zamandan beri partiden ayrılan ve eski başkanı destekleyen Gabbard'ın “sağduyu açısından her zaman iyi olduğunu” söyledi ve şu sözleri kaydetti:

“Sağduyulu bir insan gibi. Onu uzun zamandır programlarda izliyorum. Onu biraz tanıyorum ve onu seçmemiz büyük bir onurdu.”

Trump, Musk'ın kendisini “çok güçlü bir şekilde” desteklediğini belirtti ve Attkisson'un önerisi üzerine teknoloji milyarderinin “hükümet israfı” konusunda yardımcı olabileceğini kabul etti.

Trump, “Bunun şimdiye kadar yaşadığımız en önemli seçim olduğunu düşünüyor. Ve bildiğiniz gibi, muhtemelen yapacak birkaç işi daha var. Ama bunu yapmak isteyebileceğini belirtiyor” dedi.

“Her şeyden çok konuştuğumuz şey tam da bu, maliyetler” diyen Trump, “O büyük bir maliyet düşürücü. Bu konuda her zaman çok iyi olmuştur ve ben de bu konuda iyiyim.” ifadelerini kullandı.

Musk'ın Temmuz ayında Trump'ı desteklediğini açıklamasının ardından Trump, Ağustos ayında eski deniz komandosu Shawn Ryan ile yaptığı bir röportajda, Musk'ın çeşitli şirketlerin başkanı olarak iş yükümlülükleri olduğu için kazanması halinde teknoloji milyarderinin kabinesinde görev almasını beklemediğini, ancak “ülkeye danışabileceği ve size çok iyi fikirler verebileceği” fikrini ortaya attığını söyledi.

Bu ayın başlarında Trump, Musk'ın federal harcamaları kısmak için bir hükümet verimlilik komisyonu planını benimseyeceğini söyledi ve Musk'ın “zamanı varsa” komisyona liderlik etmeyi kabul ettiğini ekledi.