Trump sınır engelleri için düğmeye bastı

Trump'ın yönetime hazırlık ekibinin, iç güvenlik bakanlığından, ülke sınırlarının duvarlarla örülmesi ve mülteci gözaltı kampları konusunda eldeki tüm imkanların değerlendirildiği bilgileri istediği bildirildi.

ABD'de başkan seçilen Donald Trump'ın yönetime hazırlık ekibinin, iç güvenlik bakanlığından, ülke sınırlarının duvarlarla örülmesi ve mülteci gözaltı kampları konusunda eldeki tüm imkanların değerlendirildiği bilgileri istediği bildirildi.

Ekibin hakkında bilgi istediği mülteci gözaltı merkezleri ve havadan gözleme programı daha önce şimdiki Başkan Barack Obama tarafından reddedilmişti.

Ekip bakanlığa, mültecilerin kişisel bilgilerinin, yurttaşlık haklarının korunması konusunda hassas memurlar tarafından değiştirilmiş olup olmadığını da sordu.

Bu talebin 5 Aralık tarihinde Trump ekibi ile iç güvenlik bakanlığı görevlileri arasında yapılan bir toplantıda yapıldığı bildirildi. Bu bilgi, Reuters'in gördüğü bir bakanlık iç yazışmasında yer alıyor.

Haber ajansı Reuters Trump'ın ekibi, İç güvenlik bakanlığı ve ABD gümrük ve sınır koruma biriminin sözcüsü de yorum yapmayı reddettiğini açıkladı

Reuters'in gördüğü belge, Trump ekibine verilen bilgilere göre, ABD-Meksika sınırının 400 mil (640 km) ve ABD-Kanada sınırının da aynı mesafe boyunca tel örgü ile kapatılmasının mümkün olduğunu gösteriyor.

Hazırlık ekibi bakanlıktan, Obama'nın başkanlığa geldiği 2009 yılından bugüne kadar göçmen işleri görevlilerine gönderilen tüm başkanlık kararnamelerinin birer kopyasını da istemiş.

Trump,Obama'nın 2012 yılında ülkede izinsiz bulunan göçmen çiftlerin çocuklarına oturma izni veren kararı dahil, benzer başkanlık kararnamelerini iptal edeceğini ve kaçak mültecilerin daha çoğunu sınır dışı edeceğini söylemişti.