Vakıf Yatırım KOCHOL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım Koç Holding (KOCHOL) için hedef fiyat verdi, tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

Vakıf Yatırım, KCHOL-Koç Holding için hedef fiyatını 303 TL olarak korudu, tavsiyesini "tut" tan "al"a yükseltti. Raporda şu satırlara yer verildi:

Holding, ikinci çeyrekte piyasa beklentisinin (2,8 mlr TL net kar) altında, yıllık %99 düşüşle 164 mn TL net kar açıkladı. Yılın ilk yarısı itibariyle holing net karı yıllık %95,5 gerilemeyle 1,6 mlr TL seviyesine geriledi. Yılın ikinci çeyreğinde holding kombine gelirleri yıllık %1 düşerek 776,5 mlr TL seviyesine gerilerken, toplam %37 pay ile gelirlere en yüksek katkıyı enrji sektörü vermeye devam etti.

Kombine faaliyet karı ise yıllık %71 gerilerken, faaliyet karlılığında Enerji ve otomotiv sektörü ön plana çıktı. Kombine net kar yıllık %89 düşerek 5,3 mlr TL seviyesine gerilerken, finans iş kolu bu çeyrekte de net karlılığı baskılayan sektör oldu.

Konsolide net kar tarafında ise en önemli katkılar otomotiv ve enerji iş kolundan geldi. Yorum: Holding hisseleri yılbaşından bu yana endeksi %6 yenerken, Yapı Kredi Bankası paylarının satışına ilişkin görüşmelerin sonlandırılması açıklamasından bugüne kadar ise %15 endeksin altında performans sergiledi. Net karlılık bu çeyreklik beklentilerin altında kalsa da finansalların fiyatlandığı görüşündeyiz. Finansallar sonrasında Koç Holding için hisse başı fiyat hedefimizi 303 TL olarak koruyoruz, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” önerimizi sürdürürken, uzun vadeli TUT önerimizi “AL” olarak revize ediyoruz.