Vakıf Yatırım SAHOL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım, SAHOL-Sabancı Holding için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

Vakıf Yatırım, SAHOL-Sabancı Holding için hedef fiyatını 116 TL'den 138 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Holding, yılın ilk çeyreğini, banka ağırlıklı yüksek parasal varlık pozisyonunun yarattığı parasal kayba bağlı olarak, konsolide 5,37 mlr TL (1Ç23: 2,36 mlr TL net zarar) net zararla tamamladı. Holdingin bu çeyrekte konsolide gelirleri yıllık %28 artışla 171,8 mlr TL’ye ulaşırken, konsolide FAVÖK, yıllık %25,5 düşüşle 22,8 mlr TL seviyesine geriledi.

Holding solo net nakit pozisyonu, Exsa birleşmesi ve temettülerin katkısıyla 2023 sonundaki 7 mlr TL seviyesinden 1Ç24 dönemi sonunda 14,4 mlr TL'ye ulaştı. Yorum: Konsolide finansallarda görülen net zarar sürpriz olmasa da piyasa tepkisinin sınırlı negatif olacağı görüşündeyiz. Şirket hisseleri finansallar öncesinde son bir ayda endekse paralel bir seyir izledi. Sabancı Holding için iştirak değerlemelerindeki güncellemeler sonrasında hisse başı fiyat hedefimizi 138 TL (önceki: 116 TL) seviyesine yükseltiyoruz. Kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerilerimizi sürdürüyoruz.