Warren Buffett 7 milyar dolarlık BofA hissesi sattı

Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'i Bank of America hisselerini satmaya devam ediyor. Yapılan son satış sonrası holdingin elindeki BofA hisselerini %11,1 seviyesine çekti.

Berkshire Hathaway, yaklaşık 229 milyon dolarlık hisse satarak Bank of America'daki payını 34 milyar doların altına düşürdü.

Cuma, Pazartesi ve Salı günleri toplam 5,8 milyon Bank of America hissesi satan Berkshire'ın elinde şu anda %11,1'lik bir payla 858 milyon hisse bulunuyor.

Son günlerde satılan hisse miktarı geçtiğimiz Perşembe günü sona eren üç seanstaki 18.7 milyon hisseden daha az olmasına rağmen Berkshire şu anda 12 işlem seansı boyunca Bank of America hissesi sattı. En son satışlar hisse başına ortalama 39.50 $ fiyattan gerçekleşti.

Berkshire'ın 300 milyar dolarlık hisse senedi portföyünü yöneten Berkshire CEO'su Warren Buffett'ın Bank of America hisselerini %10 ya da altına indirmeye niyetli olduğu görülüyor. Bu da yaklaşık 776 milyon hisseye denk geliyor. Berkshire bu %10 seviyesinin altına indiğinde, şu anda yapması gerektiği gibi iki iş günü içinde herhangi bir satış için SEC'e başvurmak zorunda kalmayacak.

Berkshire, Temmuz ortasında agresif bir şekilde hisselerini azaltmaya başladığından bu yana yaklaşık 7 milyar dolarlık Bank of America hissesi sattı.

Bank of America hisseleri Salı günü %0,5 düşüşle 39,28 dolara geriledi ve Berkshire'ın 17 Temmuz'da satışa başladığı gün ulaştığı 2024'teki en yüksek seviyesinden yaklaşık %10 düştü. Bank of America hisseleri Berkshire satışlarının başlamasından bu yana bazı emsallerinin gerisinde kaldı.