Warren Buffett Capital One, Chevron ve Snowflake hisselerini eritti

Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'i, Apple'daki pozisyonunu yarıya indirirken aynı zamanda birçok mavi çipli holdingindeki hissesini azalttı ve milyarder yatırımcının ikinci çeyrekte ABD borsasında çok az cazip yatırım gördüğü gerçeğini yansıttı.

Berkshire Hathaway, Çarşamba günü, sadece bir çeyrek önce yaklaşık 2 milyar dolar değerinde bir pozisyon olan Capital One'daki hissesinin beşte birini sattığını ve bulut bilişim şirketi Snowflake'e yaptığı 1 milyar dolarlık bahisten tamamen çıktığını açıkladı.

Petrol devi Chevron, mobil operatör T-Mobile ve yapı malzemeleri üreticisi Louisiana-Pacific'teki pozisyonlarını azalttı. Ayrıca şirket, medya şirketi Paramount Global'den de çıktı.

Satışlar, Buffett'ın nakde ve kısa vadeli Hazine tahvillerine yönelmesiyle Berkshire'ın bu çeyrekte yaklaşık 50 milyar dolarlık Apple hissesi de dahil olmak üzere 77 milyar dolardan fazla hisseyi elden çıkardığı hisse senedi satış çılgınlığının bir parçasıydı.

Berkshire, makyaj perakendecisi Ulta Beauty ve havacılık parçaları üreticisi Heico'da küçük yeni pozisyonlar içeren alımlarla çeyrekte 2 milyar dolardan daha az hisse satın aldı.