Yargı, SPK yerine AVOD Gıda'yı (AVOD) haklı buldu 

AVOD gıda aleyhine SPK tarafından açılan davada SPK'nin istinaf başvurusu sonuçlandı. 

Sermaye Piyasası Kurulu, Hasat ve Hasav birleşme işlemi nedeniyle Şirketin zarara uğratıldığı iddiası ile Hasat ve Avod' daki imza yetkilerinin kaldırılması talebi ile AVOD Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş. yöneticileri Nazım Torbaoğlu ve Burak Kızak aleyhine açılan davada, İzmir 7. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından davanın reddine karar verilmiş ve sonrasında SPK tarafından istinaf yoluna başvurulmuştu. 

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, istinaf incelemesi sonucunda temyiz yolu açık olmak üzere, SPK'nın istinaf başvurusu esastan reddedildi. 

AVOD'un konuya ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 

"Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Hasat ve Hasav birleşme işlemi nedeniyle Şirketin zarara uğratıldığı iddiası ile Hasat ve Avod' daki imza yetkilerinin kaldırılması talebi ile şirket yöneticilerimiz Nazım Torbaoğlu ve Burak Kızak aleyhine açılan davada, İzmir 7. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından davanın reddine karar verilmiş ve sonrasında SPK tarafından istinaf yoluna başvurulmuş idi.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 11. Hukuk Dairesi 2022/326 E. sayılı dosyada, istinaf incelemesi sonucunda temyiz yolu açık olmak üzere, SPK'nun istinaf başvurusu esastan reddedilmiştir. 

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunulur."