Yeni Apple AirPods üzerinde minik ekranıyla gelecek

Teknoloji devi Apple, üzerinde minik ekranı olan AirPods kulaklık üzerinde çalışıyor. Böylece iPhone'a gerekmeksizin AirPods üzerinden pek çok kontrolü yapabilmek mümkün olabilir.

Apple, AirPods şarj kutularına yine ekran eklemeyi düşünüyor ve bu çerçevede Apple'ın AirPods şarj kutusundan daha fazla yararlanma planları var. Apple, kullanıcıların müzik çalabilmesi, duraklatabilmesi ve atlayabilmesi için kılıfın üzerine dokunmatik bir ekran yerleştirme fikrine odaklandı.

2016'daki ilk versiyondan bu yana beş kablosuz veya kablolu şarj kutusu piyasaya sürüldü (altıncı versiyon 2023'te Lightning'i USB-C'ye çevirdi) ve bunların hiçbirinde ekran yok. Hiçbirinde yeşil/turuncu şarj ışığı dışında bir şey yok.

Ancak 2024 yılının başlarında AppleInsider, ekran içeren sahte AirPods'ları araştırdı. Dahası, bunlar eski ve muhtemelen itiraz edilmemiş bir Apple patentine dayanıyordu.

Şimdi Apple'a aynı fikir için başka bir patent verildi. Yeni açıklanan patentte, "Bir kulaklık kılıfı ile etkileşim için cihazlar, yöntemler ve grafiksel kullanıcı arayüzleri" ayrıntılı olarak açıklanıyor.

Apple, dokunmaya duyarlı kontrollere sahip kendi AirPods'unu eleştirecek kadar ileri gitmiyor. Bununla birlikte, "kablosuz kulaklıkların kullanıcı kontrolü ile ilgili eksikliklerin azaltılabileceğini veya ortadan kaldırılabileceğini" iddia ediyor.

Patent aslında bu eksikliklerin ne olduğu konusunda biraz muğlak, ancak bazılarının olduğunu belirttikten sonra, bunların nasıl kullanıldığından bahsediyor. Örneğin AirPod üzerinde kaydırma yaparken herhangi bir görsel bilgi görememenin bir sorun olduğunu ima ediyor.

Ardından, bir kılıf üzerinde dokunmaya duyarlı bir ekrana sahip olmanın faydalarını övüyor. Böyle bir ekranın grafiksel bir kullanıcı arayüzüne sahip olacağını ve bir kalemle veya basit dokunma hareketleriyle kullanılabileceğini söylüyor.

Apple'ın patenti en küçük farklılıklara sahip 27 çizim içeriyor. Bu çizimlerde bir AirPods kılıfı, bir Oynat düğmesi, bir ekran üstü ses kontrolü ve uzamsal sesi temsil etmesi amaçlanan bir Müzik uygulaması simgesi gösteriliyor.

Ekranın "TV Sesini Kulaklıklara Aktar" sözcüklerini gösterdiği bir çizim var. Ayrıca ekranın ayrı, taşınabilir bir Siri cihazı olarak kullanıldığı bir çizim de var.

Muhtemelen Apple, AirPods şarj kutusunun bağımsız bir Siri cihazı yaratma potansiyelini bile görüyor. Ancak asıl yaptığı, kılıfı tüm ekosistemine bağlamak için kullanmak ve kullanıcının iPhone veya Apple Watch'undan müziği kontrol etmesini sağlamak.

Yine de bu kısım çok önemli. Patentte depolamaya üç kez atıfta bulunuluyor, ancak bunların hepsi tüm bunları yürütmek için bir uygulamanın çalıştırılmasıyla ilgili. Kasalarda müzik depolamak için alanla ilgili değiller.

Yani bir kullanıcı bir parçayı atlamak için AirPods şarj kutusuna gittiğinde, bunu iPhone'unda zaten daha hızlı yapabiliyor. Ya da Apple Watch'larında da hızlıca yapabilmek mümkün.

Bu patent, aralarında Darius A. Satongar'ın da bulunduğu üç mucide ait. Apple'da Etkileşim Mimarisi alanında çalışan Satongar, daha önce MacBook Pro'nun sesini geliştirmeye yönelik araştırmalarıyla tanınmıştı.